Scoala ruso-franceza la Paris

06-03-2013 07:05:55
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Crearea unei școli ruso-franceze in Paris a constituit subiectul multor discuții în timpul unor reuniuni diverse si conferințe, atât cu oficialii administrației ruse cat si cu reprezentanti ai Ministerului Educației Naționale din Franta. Acest subiect a devenit de actualitate, odată cu apariția proiectului construcției Bisericii Ruse din Paris si a noului Centru Cultural ortodox.

   Profitand de acest proiect, intrucat acesta contine mai mule cladiri, s-a luat in considerare si includerea unei constructii care ar putea servi ca școală franco-rusa.
   Propunerea "Maxime & Co" a primit deja sprijinul Forumului Rus din Franța. Ea a fost, de asemenea, salutată de către Ambasada.

   Initail, scoala ar fi una elementară (cu 5 clase, o cantină, un loc de joacă), urmand modelului francez al Liceului Alexandre Dumas din Moscova.
   Decizia de a construi o clădire in Paris, care sa serveasca drept școală elementară, este un pas mare. Cu toate acestea, "Maxime și Co", este de părere că ar trebui despuse eforturi suplimentare pentru a deschide, in Paris, nu doar o școală elementară, ci una completa, incluzand liceu si facultate.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...