Franta confirma acordul privind recunoasterea diplomelor universitare catolice

24-02-2013 04:28:59
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   În Franța, Guvernul a confirmat acordul cu Sfântul Scaun privind recunoașterea gradelor si diplomelor acordate de universitățile catolice.
   Acordul a fost încheiat între Guvernul François Hollande și Biserica Catolică, în timpul unei intalniri care a avut loc la Paris, in data de 21 februarie 2013.

   Acordul, încheiat initial în cadrul Procesului de la Bologna (sau procesul Sorbona-Bologna – un angajament in construirea unui spațiu european al învățământului superior, până în 2010) s-a aflat într-adevăr sub semnul întrebării începand din decembrie 2012, in urma unui raport al Asistentei Invatamantului Superior din Franta, care a fost    prezentat președintelui Republicii, cerând anularea acestuia.

   Acordul dintre Republica Franceză și Vatican, privind recunoașterea diplomelor și gradelor în învățământul superior, a fost semnat prima oara la Paris, in ziua de 18 decembrie 2008, de către Bernard Kouchner, Ministrul francez al Afacerilor Externe și Europene, și de Dominique Mamberti, secretar al Vaticanului pentru Relațiile cu Statele

LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV