„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

SUA anunta restrictii de urgenta, privind importul de artefacte siriene


23-08-2016 07:43:55 - Redactia Stiri - Economie & finante
Statele Unite ale Americii au anunțat restricții de urgență, privind importul de artefacte siriene, ca răspuns la jefuirea patrimoniului cultural al țării aflate în mijlocul unui război civil brutal (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) - se arata intr-un raport AFP.

SUA anunta restrictii de urgenta, privind importul de artefacte siriene

Gruparea Statul Islamic a devastat sit-uri arheologice antice, aflate sub controlul său în Siria și Irak, împreună cu jefuitorii locali. Printre cele mai grave incidente se numara distrugerea, de către Statul Islamic, a templelor din orasul renumit antic Palmyra (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a provocat indignare la nivel internațional.

"Aceste restricții privind importul sunt destinate reducerii motivelor de jefuire, conservarea mai buna a patrimoniului cultural al Siriei și combaterea profitarii de pe urma vânzarii acestor artefacte de către teroriști și organizațiile criminale", a declarat Departamentul de Stat al SUA.


"Conservarea patrimoniului cultural al Siriei va fi o componentă vitală în conturarea unui viitor pentru țara, bazat pe reconstrucție, reconciliere și construirea societății civile", informeaza ArtDaily.


Restrictiile de urgenta se aplica retroactiv


Restricțiile au fost publicate de către autoritățile vamale din SUA și de protecție a frontierelor, de Departamentul de Securitate Internă și Departamentul de Trezorerie.

Acestea se aplică oricărei proprietăți culturale "în mod ilegal sustrasa" din Siria, incepand din 15 martie 2011, când a pornit conflictul. Aici sunt incluse obiecte din piatră, metal, ceramică, argilă și obiecte din gresie, lemn, sticla, fildeș, os, ipsos, materiale textile, pergament, hârtie și piele, picturi și desene, mozaicuri și scrieri etc.

Conform interpretarii extremiste a gruparii islamice amintite, statuile și altarele sunt considerate obiecte de idolatrie și trebuie să fie distruse.

Dar grupul, de asemenea, se crede că beneficiaza de pe urma traficului cu antichități confiscate de pe sit-urile aflate sub controlul său.

În Siria, mai mult de 900 de monumente și sit-uri arheologice au fost afectate, deteriorate sau distruse de regim, de rebeli sau de jihadiști, de la izbucnirea conflicutului, din martie 2011, potrivit Asociației pentru Protejarea Arheologiei Siriene.

Conform AFP, intre 2014 și 2015, Departamentul de Antichități al Siriei a transferat aproximativ 300.000 de obiecte și mii de manuscrise, din întreaga Sirie, în depozite din Damasc.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN WASHINGTON
LOCATIE: WASHINGTON, SUA

ECONOMIE & FINANTE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!