„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Emiterea de valute: Biserica Rusa solicita un control international


26-05-2016 09:55:14 - Redactia Stiri - Economie & finante
Emiterea de monede: Biserica Rusa solicita un control international

Patriarhia Moscovei a criticat, in ultimele ore, sistemul economic mondial și a îndeamnat sa fie preluat controlul asupra emiterii de monede (unitati monetare) la nivel mondial.

"Dacă omenirea are nevoie de unitati monetare, atunci trebuie sa aiba loc o cotitură la nivel planetar in contabilitatea economică, eliberarea unor astfel de unitati trebuind să se faca doar sub un control internațional, la care toate statele Pământului sa participa în mod proporțional", prevede un proiect de document privind globalizarea economica, publicat de Biserica Ortodoxa Rusa.

Documentul a fost elaborat in cadrul prezentei inter-sinodale - ca organ consultativ al Bisericii Ortodoxe Ruse, unde, alaturi de ierarhi, participa și simplii preoți, călugării și credincioșii trimisi ai diferitelor eparhii.

Potrivit documentului, în ciuda prăbușirii sistemului colonial mondial, cele mai bogate state "urmaresc sa isi sporeasca bogatia, pe seama celorlalte", explorand noi orizonturi de consum.

"Banii sunt oferiti pentru munca sau resurse naturale de neinlocuit, grație imprimeriilor monopolului detinut de emitentii mondiali", se arata între altele.

Autorii indică faptul că o astfel de globalizare unilaterală, "ofera privilegii nejustificate anumitor participanți, pe seama celorlalți, ca rezultat parțial și, uneori, in fapt, pierderea totala a suveranității".

Conform Interfax, reprezentanții Bisericii au subliniat faptul că "decalajul tot mai mare intre proprietati, contribuie la înmulțirea pacatului, deoarece provoacă poftele carnii, pe de o parte, si invidie și ură, pe de altă parte".

Documentul critică, de asemenea camata și sistemul de împrumut și afirmă că imposibilitatea de a returna o datorie amenința cu falimentul un debitor, astfel incat este "amenințată cu falimentul întreaga umanitate".

Reamintim ca, in cele mai multe cazuri, o bancă centrală detine dreptul de monopol in emiterea de monede și bancnote (bani) pentru propria arie de circulație (o țară sau un grup de țări). Producția de valută de către bănci (credit), este controlata printr-o politica monetară.

Din cate se stie, cursul de schimb reprezinta prețul la care două monede pot fi schimbate între ele, iar in acest caz guvernele intervin pe piață, pentru a cumpăra sau a vinde moneda lor, in sensul echilibrarii cererii și ofertei. In cazul în care o țară deține controlul asupra propriei monede, acest control este exercitat fie de către o bancă centrală, fie de catre un Minister al Finanțelor. Instituția care detine controlul politicii monetare este numită autoritate monetară, aceasta avand, dupa caz, diferite grade de autonomie din partea Guvernelor care o creează.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MOSCOVA
LOCATIE: MOSCOVA, RUSIA

ECONOMIE & FINANTE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!