„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Video inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului DomnuluiVideo inedit - SFANTUL MORMANT: peretele original de piatra al Mormantului Domnului
Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!
Ruinele unei vechi biserici ies singure la suprafata, in Georgia (foto)
Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)Prima Sfanta Liturghie, in prima biserica ruseasca din Cipru (video)
REVISTA PRESEI LACASURI ORTODOXE - 28 martie 2017
Congresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestiniCongresmenii SUA sunt in proportie de 91% crestini
Statul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoalaStatul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoala
Bisericile catolice din Los Angeles isi deschid cafenele
Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)Stiinta sustine adevarul istoric din Noul Testament si Faptele Apostolilor (I)
Conferinta unica: Iisus in contextul Sau
Sfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusireSfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusire
Prima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexualiPrima tara din Asia care ia in discutie... 'căsătoriile' intre homosexuali
mai multe stiri
FAST NEWS
MIERCURI, de la ora 17:00: CANONUL CEL MARE (live). Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 5:45, MARTI 5:45, MIERCURI 5:45 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 5:45, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Produse Manastiresti si Mici Producatori in Spatiul Ortodox


04-03-2016 17:43:03 - Redactia Stiri - Economie & finante
Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei organizeaza la Sparta, Grecia, in perioada 14-17 aprilie 2016, o conferinta de doua zile, intitulata: "Produse Manastiresti si Mici Producatori in Spatiul Ortodox: eforturi si perspective comune".

In ultimele ore, o scrisoare in acest sens, publicata de IAO, a fost primita pe adresa Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, fiind tradusa de unul dintre corespondentii nostri in Grecia. Va prezentam, mai jos, continutul acestui comunicat: 

"Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (I.A.O.) este o organizație politică, înființată în 1993, cu sediul la Parlamentul Elen din Atena. Această inițiativă a apărut din partea Parlamentelor Rusiei si Greciei, iar in prezent membrii I.A.O. sunt delegați parlamentari oficiali, din 25 de țări, precum și cinci grupuri de deputați din alte Parlamente. Obiectivul organizației este acela de a dezvolta activități politice și culturale pe mai multe niveluri, în direcția încurajării contactelor și lărgirii relațiilor de încredere, in înțelegerea fenomenelor politice contemporane și a curentelor sociale, și in evidențierea acelor elemente ale Ortodoxiei, care au un impact pozitiv asupra înțelegerii reciproce între culturi.

In ultimii ani, interesul I.A.O. s-a concentrat asupra problemelor financiare majore, cauzate de marea criza multilaterala, in cadrul careia aspectul economic a reprezentat o preocupare specială pentru grupuri mari de populație din aceste țări, de mai mulți ani.

Tocmai aceasta criză și, în plus, viața spirituală a comunităților monahale ortodoxe, au dat naștere unor inițiative in producerea de diferite tipuri de produse alimentare, băuturi, articole de îmbrăcăminte și alte bunuri legate de alte sectoare ale vieții. Comunitățile monastice, mănăstirile ortodoxe, în contextul canonic monahal, au manifestat o activitate unică pe parcursul acestor ani, la un nivel ridicat de calitate, cu respectarea deplină a consumatorilor, vizand o mică marjă de profit, controlat.

Eforturi similare au fost făcute si de către micii producători de produse tipice locale, ecologice și de alt tip, adresate consumatorilor, în special celor cu conștiință ecologică puternică. Aceste eforturi, desigur, prin natura lor, dar, totodata, prin volumul lor limitat, nu se inscriu in comerțul internațional; într-adevăr, acestea sunt adesea limitate la inițiative locale.

După o analiză amănunțită, care rezultă din interesul manifestat de mai mulți membri parlamentari din diferite țări, IAO a luat inițiativa unei abordari mai ample a acestei chestiuni. Prin urmare, Adunarea a decis să organizeze o conferință de două zile, o întâlnire între entitățile implicate, reprezentanți ai mănăstirilor din întreaga lume ortodoxă și din Bisericile istorice din Orient, care sunt implicate în mod dinamic în activitatea de producție, in micro-intreprinderi sau ca mici producatori, a unor produse asociate cu caracterul local al zonelor Organizației.

Vom incerca, din moment ce avem această posibilitate, sa ascultam punctele de vedere ale celor care au luat inițiative similare in domeniul producției, din întreaga lume ortodoxă.

Entitățile specializate și oamenii de știință din domeniul distribuției și al dezvoltării acestor întreprinderi, vor fi invitati să participe și să facă prezentări, din Rusia, U.E. și din alte țări în vizate, cum ar fi India de Sud.

Scopul și caracterul unei astfel de inițiative nu poate fi unul precis, de la bun început, iar noi sperăm că va prinde foma în timpul celor două zile ale evenimentului. Nici nu putem prevedea, in acest moment, evoluția sa viitoare, ca pe ceva permanent și operațional. Cu siguranță, vom analiza situația existentă și vom încerca să prevedem și să organizam viitorul acestei initiative. Fără îndoială, această întâlnire va aduce, în prim plan, problemele si eforturile existente in acest domeniu si, de asemenea, identificarea și afișarea potențialului".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN SPARTA
LOCATIE: SPARTA, GRECIA

ECONOMIE & FINANTE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!