„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Comparativ cu Romania, ministrii din Bulgaria sunt preocupati de finantarea renovarii bisericilor din tara: 200 milioane de leva


24-02-2016 11:50:52 - Redactia Stiri - Economie & finante
Miniștrii din Bulgaria discutaa inca, la aceasta ora, opțiunile de finanțare a renovarii bisericilor bulgaresti, cu oficialii Sfântului Sinod, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Vicepremierul pentru Fonduri UE și Politica Economică, Tomislav Doncev, Ministrul Dezvoltării Regionale, Lilyana Pavlova, și Ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, au participat deja la o prima întâlnire de lucru, ieri, cu reprezentanții Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, pentru a discuta posibilitățile de finanțare a renovarii lacasurilor ortodoxe din regiunile incluse in Programul Operațional UE și Programul de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020.

Bisericile definite ca monumente ale culturii de importanță națională ar putea depune cerere de finanțare, în cadrul axei turismului regional a Programului Operațional, în timp ce bisericile si manastirile de importanță regională și locală vor fi eligibile în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală, a explicat Lilyana Pavlova, pentru Novinite, citand o hotarare a Guvernului.

Aproape 200 milioane de leva sunt banii disponibili pentru renovarea bisericilor monumente culturale, din cadrul axei regionale de turism a programului operațional, a adăugat Pavlova. O parte din finanțare va fi extinsa sub forma de granturi, iar o alta parte va fi împrumutata sub forma de împrumuturi cu dobândă mică, pe termen lung.

Progresul în lucrările de reparații de la Catedrala Alexander Nevski din Sofia, a fost, de asemenea, dezbătut în cadrul sedintei, discutiile continuand si astazi, la aceasta ora.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN SOFIA
LOCATIE: SOFIA, BULGARIA

ECONOMIE & FINANTE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!