LONews / Comunicate
Noul sistem de administrare a unui site se bazeaza pe solutia inovatorare NETCreator CMS, pe care reteaua o foloseste de mai mult timp.

ADMINSTRARE RAPIDA: Un nou pas inainte, in Reteaua web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

04-07-2016 11:53:55
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
In ultima perioada, Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin serviciul specializat NETCreator, a lucrat la dezvoltarea unui sistem rapid, puternic simplificat (pentru cei mai putin familiarizati cu Internetul si cu editarea de articole), pentru o eficientizare mai buna a lucrarilor de intretinere a paginilor web inscrise in Reteaua Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro).

Astfel, incepand de acum, preotii sau cei implicati din Biserica, preocupati de prezentarea evenimentelor din parohia in care slujesc, vor putea sa relateze cu foarte mare usurinta si extrem de rapid evenimentele locale, in doar cativa pasi, fiind condusi de un ghid simplificat.


Noul sistem de administrare a unui site se bazeaza pe solutia inovatorare NETCreator CMS, pe care reteaua o foloseste de mai mult timp, permitandu-i administratorului de site sa acceseze, in functie de experienta pe care o are, varianta SIMPLIFICATA de administrare a site-ului (publicare articol, administrare categorii, modificarea infatisarii site-ului etc), respectiv varianta DEZVOLTATA, care a fost disponibila si pana in prezent, destinata celor avansati in domeniu.


Noua varianta simplificata vine, in plus, cu optiunea PUBLICARII RAPIDE a unui articol, intr-un format de tip "tweet", care sa il tina la curent pe vizitator, cu fiecare nou eveniment al parohiei, permitand informarea deasa.


De asemenea, noua varianta de postare rapida si simplificata a NETCreator CMS, destinata preotilor si administratorilor de pagini web bisericesti, le permite acestora sa publice noi articole si informatii, fotografii, direct de pe telefonul propriu, aproape instantaneu.


Prin aceasta, Asociatia Lacasuri Ortodoxe continua sa fie interesata de gasirea de noi solutii si de realizarea unori software-uri din ce in ce mai performante, in slujba Bisericii Ortodoxe.


Acest nou proiect a fost realizat de specialistii voluntari ai serviciului specializat NETCreator, al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, cu sprijinul Pr. Marian-Florin Zavoeanu, paroh al Bisericii Balaciu din Protopopiatul Slobozia, implicat ca voluntar, cu multe ore de munca, in dezvoltarea acestui proiect - prin experienta practica castigata in administrarea unui site, pagina www.parohiabalaciu.ro avand cea mai actualizata pagina web de pana in prezent, din cadrul Retelei - si, de asemenea, cu sprijinul Pr. Toma Gabriel, paroh al Bisericii Plevna, din Protopopiatul Lehliu, care a inspirat - prin experienta proprie si implicarea anterioara in dezvoltarea unei pagini web bine intretinute - organizarea noului sistem, in mod special prin sugerarea rubricii de postare rapida, de tip "tweet".

Proiectul a fost deja prezentat, pana la aceasta ora, de catre Biroul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, reprezentantul acestuia, Pr. Nicusor Silviu Dascalu marturisind faptul ca noul proiect a fost intampinat si apreciat extrem de pozitiv de catre administratorii de site-uri web, si catre de preotii de parohie, stimuland in mod evident actualizarea si intretinerea corespunzatoare a propriilor pagini web. Prezentarea a avut loc, pe rand, in fiecare dintre judetele aflate pe raza eparhiei, in cadrul unor intalniri directe cu preotii, organizate cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, prezent la aceste evenimente.


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV