LONews / Auto & Transport
In decembrie, compania aeriană Rayani Air a operat primul zbor efectuat în deplină conformitate cu cerințele Shariei.

Zborurile Malaysia Airlines, efectuate dupa legea Sharia, au fost oprite

13-06-2016 13:32:16
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Departamentul Aviatiei Civile din Malayezia, apartinand Malaysia Airlines, a oprit functionarea transportatorului propriu "Rayani Air", primul din lume care lansase zboruri conforme cerințelor legii islamice Sharia, dupa cum precizeaza un raport al agentiei frantuzesti AFP.

Raportul arata ca o ancheta pe aceasta tema a fost deschisa in luna aprile a acestui an, după mai multe plângeri din partea pasagerilor și autorităților, pornite de la întârzieri sau anulari, in ultimul minut, ale unor zboruri.

Conform unei declaratii a sefului Departamentului in cauza, Azharuddin Abdul Rahman, citat de agentia ruseasca Ria Novosti, autoritățile au decis să oprească activitatea companiilor aeriene, intrucat "ordinea și siguranța industriei aviatice este de importanță capitală".

In decembrie, compania aeriană Rayani Air a operat primul zbor efectuat în deplină conformitate cu cerințele Shariei. Conform normelor impuse de codul islamic, la bordul aeronavei nu se serveau decat alimente halal, fara carne de porc sau alcool, insotitoarele de zbor au fost obligate să poarte văl, iar membrii non-musulmani ai echipajului sa poarte haine decente.

Pe langa alte astfel de norme, conform Ria Novosti, înainte de zbor, la bordul avionului, se facea o rugăciune.

Religia de stat in Malaezia este Islamul, practicat de aproximativ 60% din populatie. In aceeasi tara, creștinii reprezinta doar aproximativ 9% din populatie, in cea mai mare parte etnici chinezi și indieni.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV