„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

MOTO-pelerinajul Lupilor Noptii, pe Muntele Athos


20-05-2016 08:40:32 - Redactia Stiri - Auto & Transport
Clubul rusesc de motociclisti Night Wolves (Lupii Noptii) din Rusia intentioneaza ca pelerinajul pe "Muntele Sfânt", în Grecia, sa devina un eveniment anual, conform purtătorului de cuvânt al Clubului, Vadim Strogov. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferințe de presă organizate la Centrul Rus de Știință și Cultură din Atena, fiind citata de publicatia Sputnik.

Membrii clubului, care au câștigat notorietate în Europa, anul trecut, in urma tururilor lor controversate pe ruta Moscova-Berlin, dedicate victoriei sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Razboi Mondial, se afla în prezent în Grecia, pentru a sărbători aniversarea celor 1000 de ani de prezenta a monahismului rus in Muntele Athos (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Astazi, 20 mai (7 mai, conform calendarului iulian), ortodocșii il cinstesc in mod deosebit pe Sfantul Antonie al Peșterilor, "părintele monahismului rusesc". Moto-pelerinajul pe Muntele Sfânt al Lupilor Noptii, "include preoți din Lavra Sfanta Treime-Sfantul Serghie, din regiunea Moscovei, precum și credincioși ortodocși din Bulgaria, Belarus și Serbia.

Luând cuvântul la o conferință de presă tinuta in Atena, reprezentantul clubului, Strogov, a declarat că motocicliștii "doresc să facă, din pelerinajul in Grecia, un eveniment anual. Misiunea noastră este unitatea poporului credincios ortodox".

Purtătorul de cuvânt i-a invitat pe motociclistii greci în Rusia și a promis că Lupii Noptii sa ofere sprijin oricarui grup de pelerini. Potrivit lui Strogov, motociclistii au organizat astfel de pelerinaje in ultimii 10 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), dar în acest an este prima dată când au pornit spre Grecia.

"Acesta este primul nostru pelerinaj in Republica Elena. Am pornit din Salonic, pe 12 mai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), am vizitat mai multe mănăstiri și lacasuri, iar planul pentru Atena include vizitarea Bisericii Ruse și a Cimitirului din Pireu, unde depunem o coroană pentru marinarii noștri, care au căzut în luptă pentru eliberarea Greciei [în cel de-Al Doilea Razboi Mondial]".

Motociclistii mai planuiesc, in aceste zile, sa ajunga in Corint, Patras și să revina la Salonic, prin Meteora. Un al doilea grup va merge, din Atena, in Muntele Athos, la Mănăstirea Vatoped, pe al carei staret Lupii Noptii l-au cunoscut de mai mulți ani.

"Am luat cu noi icoane - daruri pentru manastirile si lacasurile din Grecia - o națiune care ne este foarte draga; ne vom intoarce, de asemenea, cu daruri pentru mănăstirile ortodoxe rusești".

Strogov a remarcat faptul că pelerinajul motocicliștilor în Grecia nu a fost lipsit, deja, de incercarile sale. "Autoritățile poloneze au anulat o serie de vize pentru motociclistii nostri, și nu au putut ajunge pe traseu, pe propriile lor motociclete. A trebuit să zboare spre Grecia cu avionul și să încerce să închirieze motociclete la fața locului". Alți motocicliști au fost nevoiti sa călătorească in mașina.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al clubului, Vladimir Smirnov, a declarat că doreste să mulțumească poporului grec, pentru ospitalitatea acestuia. 

"Am sentimentul că am ajuns acasă. Toți oamenii și toate mănăstirile ne-au primit foarte călduros", a remarcat motociclistul.


"La începutul călătoriei noastre, am fost surprinși de autoritățile poloneze, care par să se teamă de moto-pelerinajele ortodoxe. Am avut un grup mare, toată lumea a avut documentele necesare, dar câteva zeci de persoane au fost stampilate cu 'intrare refuzată'. În Ucraina, în Harkov, grupul nostru a fost atacat, pentru ca a asezat coroane la monumente pentru veterani. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, am făcut-o, și suntem foarte fericiți de primirea de care avem parte. Consulatul Grec ne-a dat vize fara probleme. Mulțumim!".

TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN ATENA
LOCATIE: ATENA, GRECIA

AUTO & TRANSPORT

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!