LONews / Auto & Transport

Boeing - 787 Dreamliner trece primul test cu succes. Urmeaza certificarea

26-03-2013 05:12:42
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Boeing a efectuat luni un zbor-test, cu unul dintre avioanele sale 787 "Dreamliner", primul zbor dupa ce autoritățile americane au autorizat grupul aeronautic sa testeze solutia sa la problemele bateriilor, pe care le-a sesizat la sol, la jumătatea lunii ianuarie 2013 (vezi ARHIVA).

   Aeronava, un avion fabricat pentru LOT Polish Airlines, a decolat la 19:11 GMT de pe aeroportul Paine Field din Everett, statul Washington (nord-vestul Statele Unite ale Americii), revenind la sol la ora 21:20 GMT.

   Echipajul de șase persoane (doi piloți, doi ingineri, un operator de sistem și un analist de zbor) a raportat ca „zborul a decurs conform planului", tinand cont de o declaratie apartinand Boeing, lansata la scurt timp dupa aterizare.

   Grupul a mai delcarat ca va "începe pregătirile pentru demonstratiile de certificare, la sol si in aer, în următoarele zile", urmarind sa dovedească faptul că soluția propusă de grup pentru rezolvarea problemelor la baterii este una eficienta.

   50 de aeronave Boeing, destinate distantelor lungi, deja livrate companiilor aeriene, sunt interzise pentru zborurile comerciale începând cu mijlocul lunii ianuarie, retragerea certificatelor aeronavelor avand loc în urma a două incidente care implicau bateriile acesteia, de tip lithium-ion.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...