LONews / Auto & Transport

Patriarhul Bulgariei: in zilele de incertitudine, oamenii isi cauta siguranta in Biserica

14-03-2013 01:37:19
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, Neofit, a oficiat prima sa Sfanta Liturghie, ca Patriarh, în Catedrala Sfanta Chiriachi din Sofia, in aceasta duminica, 10 martie 2013.

   Biserica a fost plină, mai ales ca aici s-a aflat spre inchinare si o copie a Icoanei miraculoase a Maicii Domnului "Axion Estin".

   Alaturi de Patriarh, au slujit mai mulți episcopi ai Bisericii Ortodoxe Bulgare și clerici din Eparhia de Sofia.

   În predica sa, Patriarhul Neofit a subliniat dimensiunea spirituală a crizei, care "rămâne ascunsa în spatele dificultăților economice".

   "Multe suflete simt indignare și resentimente, pentru ca in fiecare zi cresc incertitudinile legate de viitor", a spus Întâistătătorul Bisericii Bulgare. Cu toate acestea, el a mai spus: "in zilele de incertitudine și de turbulență socială, oamenii isi caută siguranta în Biserică".

   Acesta a mai amintit si despre faptul ca din ce in ce creste numarul sinuciderilor, numind acest fenomen ca „îngrozitor și teribil”.
"Biserica nu acceptă sinuciderea si, din aceasta cauza, cel care atenteaza la propria sa viata nu poate fi îngropat ca creștin.Biserica este clara vizavi de acest lucru", a mai spus Patriarhul Bulgariei.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...