Parlamentul Turc discuta despre transformarea Catedralei Sfanta Sofia in moschee

30-01-2013 11:09:19
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Parlamentul turc examineaza la aceasta ora o cerere de transformare a renumitei Catedrale istorice Sfanta (Hagia) Sofia din Constantinopol în moschee functionala.

   Cu surprindere, aflam ca Parlamentul Turc (Marea Adunare Națională) a fost de acord să ia în considerare cererea de transformare a Catedralei Sfanta Sofia (Hagia) din Constantinopol în moschee. Cererea a fost formulata de un cetățean turc, pe nume Talip Bozcurt, din orașul Kahramanmaras din Anatolia, care doreste ca Hagia Sophia sa devina din nou un loc de rugăciune islamic.

   Hagia Sophia a fost transformată în moschee imediat după căderea Constantinopolului, în anul 1453. Începând cu anul 1935, ea a functionat ca muzeu.

   Comisia parlamentară a accepatat să ia în considerare propunerea, solicitand sfaturi de la diverse organizații și instituții.

   Cererea apare după o alta decizie a Guvernului actual turc, de transformare a Bisericii Hagia Sofia din Niceea in moschee, care a fost pana acum muzeu, si dupa ce, vara trecuta, a pornit un proces de transformare a Bisericii Hagia Sophia din Trapezunt, de asemenea, in moschee.
    In ultimii ani, au mai existat diverse propuneri privind Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol, dar niciuna dintre acestea nu a avut niciun rezultat.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV