Nu doar România este lipsită de o catedrală ortodoxă potrivită, dar până și Bulgaria riscă să rămână fără cea mai mare catedrală pe care Biserica Ortodoxă Bulgară o deține în prezent.

Bulgaria riscă și ea să rămână fără o Catedrală ortodoxă pe măsură, dacă Guvernul nu se implică

12-12-2017 07:05:15
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Restaurarea Catedralei Alexandru Nevsky din Sofia a făcut obiectul întâlnirii Primului Ministru bulgar, Boyko Borissoven, cu Patriarhul bulgar Neofit, din data de 6 decembrie 2017.


Întâlnirea a avut loc la reședința patriarhală din Sofia.
CITEȘTE ȘI: Parlamentul Bulgar va clarifica dreptul de proprietate asupra Catedralei Alexander Nevsky din Sofia

Consultarea bilaterală a fost posibilă, în urma unei inițiative a Patriarhului bulgar. Ca urmare a măsurilor luate de Biserică și de Guvern în prezent, Premierul le-a cerut diferiților miniștri interesați să-i prezinte planuri alternative de restaurare a celei mai importante catedrale a Bisericii Ortodoxe Bulgare.


Până la găsirea unei soluții optime, în ședința din 6 decembrie 2017 a Consiliului de Miniștri al Bulgariei, a fost adoptată decizia de alocare a 940 000 de leva din bugetul de stat (aproape 2,2 milioane lei), pentru finalizarea lucrărilor la aripa de sud a Mănăstirii Zografu, din Athos.


CITEȘTE ȘI: Dreptul de proprietate asupra Catedralei din Sofia: Biserica Ortodoxă respinge propunerea guvernului
Între timp, exprimându-și recunoștința față de Guvernul Bulgar, egumenul mănăstirii, Arhimandritul Ambrozie, i-a oferit lui Boyko Borissov o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe, principalul obiect sfânt al acestei mănăstiri.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, Bulgaria, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, Bulgaria.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...