Biserica georgiana Ishkani, renovata de Turcia, de dragul turismului

15-04-2013 08:12:58
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Autoritățile tuce se ocupa de renovarea bisericii georgiene Ishkani, din nord-estul tarii, în încercarea de a stimula turismul în provincia de la Marea Neagră, conform liderului culturii in zona Artvin.

   Intr-un interviu acordat cotidianului Hurriyet, prin telefon, Hüseyin Ates, șeful pe probleme de cultura in provincia Artvin, a declarat ca orașul a luat ca exemplu Trabzonul și Vanul.

   "Ne-am decis să pornim un proces de renovare, dupa ce am vazut exemplul Manastirii Sumela din Trabzon și al Bisericii armene Akdamar, din Van. Aceste locuri au cunoscut recent un val ridicat de tuirsti", a spus Ateș.
   "Acum renovam biserica georgiana Ishkani. Acesta va fi, totodata, un gest pozitiv in relatiile turco-georgiene".

   Publicatia armeana Newz afirma insa ca lucrările de restaurare la biserica din Turcia au fost efectuate în mod necorespunzător și a dat vina pe neglijenta si incompetenta oamenilor implicati in renovarea cladirii si a frescelor.

   Ateș, cu toate acestea, a negat afirmațiile. "Din păcate, există întotdeauna îndoieli cu privire la aceste proiecte de renovare, dar lucrăm cu un echipaj experimentat", a spus el. "Am detasat, totodata, arheologi, care pot verifica aceste afirmații".

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...