Stiri / Arhitectura & Imobiliare
Primarul Silivriei a oferit mai multe informații privind reconstruirea casei în care Sfantul Nectarie din Eghina a copilarit.

Municipalitatea Silivriei reconstruieste casa natala a Sfantului Nectarie

24-07-2017 23:41:23
De Redactia Stiri
Ozcan Isiklar, primar al Silivriei, un oraș din provincia Istanbul, de langa Marea Marmara, in Turcia, s-a întâlnit cu episcopul local, Mitropolitul Maxim de Silivria (Patriarhia de Constantinopol).

In cadrul intalnirii, primarul a furnizat mai multe informații legate de activitatea de reconstruire a casei în care Sfantul Nectarie din Eghina a trăit în primii 14 ani ai vieții sale.

Sfantul Nectarie s-a născut în această casă, pe 1 octombrie 1846, avand alti 5 frati, și a parasit-o cand a plecat la studii in Constantinopol, ca adolescent.

Casa a fost distrusă în 1976, dar municipalitatea intenționează acum să o reconstruiască, în colaborare cu Mitropolitul Maxim. Casa va servi ca muzeu, cu unele obiecte din viața Sfântului Nectaire.

Se spera ca muzeul sa atraga pelerini creștini ortodocși și sa stimuleze economia locală. O imagine a proiectului a fost publicata deja pe locul viitorului muzeu (foto).

LONews
Alte stiri recente
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV
Lacasuri Ortodoxe Video Noutati
Lacasuri Ortodoxe Ultimele noutati
Hey! Ultimele Semnale
Informari Locale Ultimele Informari Locale