„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd


07-02-2017 09:17:47 - Redactia Stiri - Arhitectura & Imobiliare

ICOANA MAICII DOMNULUI DIN KURSK - A SEMNULUI

O copie a Icoanei Maicii Domnului din Kursk "A Semnului" (Hodigitria - de tip Znamensky) a fost sfintita in Catedrala Sinodala din New York, SUA, pentru Biserica Znamensky din Manastirea Novospassky din Moscova, inchinata acestei icoane. Pe timpul sfintirii, copia a fost asezata deasupra Icoanei originale Kursk "A Semnului".

Anul trecut, Mănăstirea ruseasca a găzduit o expoziție dedicată eroismului Mișcării Albe din Rusia, o secțiune specială expoziției fiind dedicata Icoanei Maicii Domnului "A Semnului" din Kursk, asociata emigrantilor rusi.

Biserica Znamensky din Manastirea Novospassky din Moscova


În colțul de nord-vest al Bisericii "Schimbarea la Față a Mântuitorului" din Manastirea Novospassky din Moscova se afla o bisericută inchinata acestei icoane sfinte. Reprezentarea "Znamensky" a Maicii Domnului a fost, totodata, o icoana mostenire de familie a Dinastiei Romanovilor - Tarul Mihail Romanov construind aceasta biserica deasupra locului de înmormântare a boierilor Romanovi, unchilor săi, fraților Patriarhului Filaret, tatălui acestuia.

În 1791, biserica originala a fost demolata din cauza vârstei sale indelungate. Mai târziu, în acelasi an, Prințul Sheremetiev a construit o nouă biserică în apropierea sit-ului dedicat Icoanei Maicii Domnului "Znamensky". Noua biserică a fost proiectată de către arhitectul Nazarov, un coleg al renumitului maestru Bazhanov. Construirea a durat patru ani, iar la 15 ianuarie 1795 a fost sfințită de Episcopul Metodie de Voronezh, fost stareț al Mănăstirii Novospassky.

In 1812, invadatorii francezi au transformat biserica în grajd, iar în 1813, biserica pe doua niveluri a fost resfintita. Biserica de jos conține mai multe cripte. Chiar sub altar se afla cripta familiei Sheremetiev, iar tot aici sunt ingropate familiile princiare Lobanov-Rostovsky, Cherkassky, Sitsky și Urusov.

Pe parcursul primilor ani ai regimului sovietic, mănăstirea a fost transformată în închisoare de femei, iar mai târziu in "lagăr de muncă corecțională" pentru prizonierii politici și de altă natură.

Biserica Znamensky a mai fost transformată, ulterior, într-o clădire aglomerata cu celule de închisoare. În anii 1930, în timpul unui nou val de opresiune, prizonierii condamnati la moarte erau duși la Biserica Znamensky - se presupunea că pentru tratament medical, dar de fapt - pentru ca acolo sa fie executati.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, clădirea a fost transformată în centru de reabilitare pentru alcoolici. In anul 1967, datorită renumitului artist Pavel Korin, centrul a fost închis. In prezent au loc lucrari de restaurare la interior.

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN MOSCOVA
LOCATIE: MOSCOVA, RUSIA

ARHITECTURA & IMOBILIARE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!