„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Biserica lui Putin: sarbii vor construi o biserica in cinstea Presedintelui rus


24-10-2016 07:53:49 - Redactia Stiri - Arhitectura & Imobiliare
Anul viitor, locuitorii din Banstol, un mic oraș din Serbia, vor construi o nouă biserică, despre care sustin ca, deși ar fi inchinata din punct de vedere ortodox oficial Sfintei Maria Magdalena, este, de fapt construita in onoarea Presedintelui rus Vladimir Putin, informeaza Agentia de strii Lacasuri Ortodoxe.

Sarbii vor construi o biserica in cinstea lui Vladimir Putin


Conform unui raport al Sputnik Serbia, planurile inițiale prevedeau ridicarea unui mic lacas ortodox, din lemn, in cinstea victimelor "Operațiunii Furtuna" din Srpska Krajina, din anul 1995, care a fost ultima bătălie majoră a războiului croat de independență, dar Episcopul Vasile de Srem a reușit să strângă bani pentru o biserică mai mare.

Branko Simonovici, un nativ din Banstol, care a inițiat construcția, a declarat presei locale că biserica de 200 metri patrati va semana mult cu "Biserica Rusească Sfantul Nicolae" din Sofia, Bulgaria.

Simonovici a oferit mai multe amanunte legate de decizia aparent ciudata de a construi un lacas în stil rusesc în Serbia. În primul rând, mulți ruși s-au mutat la Carloviț, după revoluția bolșevică din 1917. Pe de altă parte, acesta a fost sediul temporar al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei, iar un al treilea motiv este acela ca emigranții ruși au făcut mult pentru a ajuta poporul sârb.

De ce Biserica lui Putin?


Branko Simonovici consideră că "Biserica lui Putin" va ajuta cu un suflu nou Banstolul, care a ajuns intr-o stare proastă în timpul războiului balcanic din 1991-1999.

"Putin este un nume de marcă, recunoscut pe plan internațional, și eu nu văd de ce nu putem avea aici ceva dedicat lui. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, văzut ca un fel de dar pentru el, din partea noastra", a adăugat Simonovici.


Cei din Banstol și membrii Eparhiei de Srem a Bisericii Ortodoxe Sârbe spera ca o biserică numită chiar și neoficial după Președintele rus, ii va încuraja pe mulți oameni cu bani din Serbia sa doneze pentru construcție.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN BANSTOL
LOCATIE: BANSTOL, SERBIA

ARHITECTURA & IMOBILIARE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!