„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Rusia si Marea Britanie: o noua apropiere, apreciata de sute de oameni (video)


21-10-2016 11:05:52 - Redactia Stiri - Arhitectura & Imobiliare
Sute de oameni, inclusiv Arhiepiscopul de Canterbury și Printul Michael de Kent, s-au strans duminica în Catedrala din Londra, inchinata "Adormirii Maicii Domnului și Tuturor Sfinților", pentru a participa la o slujba istorica, oficiata de liderul Bisericii Ortodoxe a Rusiei - informeaza un raport RT.

Până la o mie de oameni au participat la slujba de duminica, potrivit Serviciului de Presă al Patriarhului.

Rusia si Marea Britanie - 300 de ani de prezenta a Bisericii Ortodoxe Ruse in Marea Britanie


Slujba a inclus tarnosirea celei mai mari catedrale ortodoxe din Londra, care a fost supusa unei renovări majore, iar Sfânta Liturghie a fost ocazionata de aniversarea a 300 de ani de prezența a Bisericii Ortodoxe Ruse in Insulele Britanice. În timpul slujbei, Patriarhul Kirill s-a rugat catre "toți sfinții care au strălucit în țarile britanice" și a dedicat un imn ortodox de "La Mulți ani" Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, Regatului Unit și Rusiei.

După slujba, Patriarhul Kirill s-a adresat oamenilor care s-au adunat cu ocazia festivităților, subliniind că atât Biserica Ortodoxă Rusă cat și Biserica Angliei joacă un rol critic în relațiile internaționale și in construirea păcii, chiar și în condițiile politice actuale.

"Biserica este o comunitate deschisă catre intreaga lume, [ea] depaseste toate controversele umane. Chiar și omul foarte bogat stă alături de cel sărac, oficialii de rang înalt stau lângă oamenii de rând. Biserica ar trebui să joace un rol important în relațiile internaționale. Prin credință, prin Biserică, sufletul unei națiuni se manifestă", a spus Patriarhul.


"Aceste două națiuni legate de o istorie veche de secole, știu și se respecta una pe cealalta. Să sperăm că acest potențial se va dezvolta în continuare, pentru un viitor mai bun în relațiile dintre popoarele noastre", a spus Patriarhul.


300 de ani - 2016: Patriarhul Kirill in Londra - Marea Britanie


Patriarhul Kirill a petrecut patru zile la Londra. A fost prima sa vizită în Marea Britanie, în functia sa actuala. Este, de asemenea, pentru prima dată în 25 de ani cand un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse viziteaza aceasta țara.

Patriarhul a subliniat, cu aceeasi ocazie, faptul că tinutul britanic a daruit lumii un număr mare de sfinți, explicand că acești oameni sfinți "reprezinta legaturi mai puternice decât oricare alte legături omenesti".

Parintele Gheorghi Sergeev, al Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat pentru RT că punctul major al vizitei Patriarhului a fost acela de a sărbători evenimentele istorice importante pentru Biserica Ortodoxă Rusă din Marea Britanie, alaturi de parohiile sale britanice.

Cea mai mare catedrala ortodoxa din Londra a fost tarnosita


"Este foarte important [evenimentul] - aceasta sărbătoare dedicata aniversării a 300 de ani de prezența a Bisericii Ortodoxe Ruse in Insulele Britanice. Este important pentru noi, deoarece există aproximativ 46 de parohii creștine ortodoxe în Regatul Unit, iar în urmă cu 60 de ani erau doar trei. [...] Mai mult de 200.000 de oameni creștini ortodocși trăiesc în Marea Britanie".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
FISIERE MEDIA
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LONDRA
LOCATIE: LONDRA, MAREA BRITANIE

ARHITECTURA & IMOBILIARE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!