„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop CiprianVIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian
Pr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupatPr. Antipa Burghelea - Icoana Ortodoxa, fidela marturisitoare a Adevarului revelat si a Cuvantului intrupat
Mesaj de felicitare adresat de Patriarhul Romaniei, Patriarhului Ecumenic cu prilejul zilei de nastere
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de 'parteneriatul civil'
Lansare de carte ~ Minuni, semne ceresti si tamaduiri
Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...Curs gratuit de incondeiat oua, in Iasi. Cum te poti inscrie...
Despre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit LaurentiuDespre CANONUL CEL MARE - IPS Mitropolit Laurentiu
Doamne si Stapanul vietii mele - Despre DUHUL TRANDAVIEI, cu IPS Calinic
SFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIESFINTII IOAN CASIAN si GHERMAN, din Dobrogea - Cuvant rostit de IPS TEODOSIE
Invataturile Sfantului Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, prezentate in Paris
POSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIELPOSTUL MARE: Daruim postirea, ca sa primim nepatimirea - PATRIARHUL DANIEL
CANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop AmbrozieCANONUL CEL MARE al SFANTULUI ANDREI CRITEANUL - Cuvant al PS Episcop Ambrozie
mai multe stiri
FAST NEWS
Slujba Canonului Cel Mare, in aceasta saptamana: 17:00. Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Abuz de putere: inspectorii patrund in manastire si interzic lucrarile de reconstructie


17-10-2016 07:12:22 - Redactia Stiri - Arhitectura & Imobiliare
In aceste zile, Ministerul kosovar al Culturii, prin propriul sau Institut pentru Protejarea Monumentelor Culturale și prin Departamentul local de Urbanism din Prizren, a blocat continuarea lucrărilor de reconstrucție a Bisericii Sfantul Nicolae apartinand Mănăstirii Sfintii Arhangheli din apropierea localitatii Prizren.

KOSOVO - Biserica Sfantul Nicolae din Prizren: Abuz de putere


Inspectorii si-au facut aparitia in manastire, solicitand o incetare imediată a oricarei lucrări. Muncitorii care iau parte la construirea acestei biserici istorice - singurul lacas ortodox al Mănăstirii Sfintii Arhangheli - au fost amenințați cu poliția și cu amenzi în cazul în care continuă activitatea lor.

Cotidianul kosovar Koha a publicat un articol, in care arata că Ministerul din Kosovo susține că lucrările in mănăstire sunt "ilegale, intrucat nu a fost eliberata nicio autorizatie de construcție".

KOSOVO - Singura biserica a Manastirii Sfintii Arhangheli nu mai poate fi reconstruita


"Un astfel de comportament al Ministerului kosovar al Culturii este un exemplu trist de încălcare directă a acordului echitabil l-a care s-a ajuns în prezența celor mai înalți reprezentanți internaționali in Kosovo. 


Ministerul demonstrează o lipsă deplorabilă a ambelor acreditări, profesionala și morala, opunandu-se continuarii reconstrucției patrimoniului, și arată că nu există nicio bunavoință de a lucra cu Biserica Ortodoxă Sârbă conform principiilor adoptate pe plan internațional", a declarat Episcopul Teodosie.


"Interdicția de construcție in Mănăstirea Sfintii Arhangheli este un act deliberat de abuz de putere instituționala, îndreptat împotriva libertății noastre de cult și a vieții normale a Bisericii noastre", a subliniat Episcopul.


Intr-un comunicat al Episcopiei de Raska si Prizren se arata: 

"Din cauza unei astfel de atitudini a Ministerului Culturii, lucrările Consiliului Mixt privind Patrimoniul Religios (IMC) au fost suspendate timp de cinci luni, fapt care nu doar ca pricinuieste pagube Bisericii noastre, ci și Guvernului kosovar care pare să nu fie gata (sau capabil) să garanteze respectarea principiilor acceptate în Planul Ahtisaari. Aceste principii au fost confirmate de către cele mai înalte figuri politice din Kosovo, în scrisoarea publică din noiembrie 2015, care acorda libertate totală de gestionare și reconstructie a proprietăților sale, Bisericii Ortodoxe Sârbe. 


Randurile care stipulau ca Biserica trebuie să lucreze împreună cu instituțiile kosovare la reconstrucția patrimoniului, în spiritul cooperării, și cu mediere internațională, au fost în mod clar utilizate în mod abuziv.


Noi putem concluziona, prin urmare, că, după campania de distrugere sistematică a bisericilor ortodoxe sârbe din Kosovo, ne confruntăm acum cu o nouă strategie de presiuni instituționale și de negare a libertăților noastre și a drepturilor, la toate nivelurile. Un exemplu al acestei strategii putem vedea în relația Municipiului Priština cu Biserica Hristos Mântuitorul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)".


Mănăstirea Sfintii Arhangheli, din apropiere de Prizren, a fost construită în secolul al XIV-lea. În 2004, revoltele masive ale albanezilor din Kosovo au dus la jefuirea si distrugerea totala a partii reconstruite anterior a mănăstirii, iar calugarii au fost fortati sa fugă.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN PRIZREN
LOCATIE: PRIZREN, KOSOVO

ARHITECTURA & IMOBILIARE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!