Statul Islamic distruge complet Biserica Sfanta Varvara din Ninive. Jihadistii au detonat o serie de dispozitive explozive în interiorul bisericii.

Statul Islamic distruge complet Biserica Sfanta Varvara

11-10-2016 07:28:00
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Duminica, extremiștii Statului Islamic (ISIS) au bombardat o biserică asiriană din nord-vestul guvernoratului Nineveh al Irakului.

ISIS: Biserica Sfanta Varvara, distrusa complet


Grupul radical a bombardat Biserica Sfanta Varvara Fouq Attal (foto - inainte de distrugere), aflata în orașul asirian Karemlis, în apropierea orașului Mosul.

"Jihadistii Daesh [ISIS] au detonat o serie de dispozitive explozive în interiorul bisericii, duminică după-amiază", a declarat activistul pentru drepturile omului, Ghazi Shamoun, pentru ARA News. 


"Biserica a fost distrusă complet".


Orașul asirian Karemlis și alte zone creștine au fost evacuate complet după invazia ISIS in Nineveh, în iunie 2014. Mii de familii creștine au fugit din casele lor și s-au adăpostit în Regiunea Kurdistan a Irakului.

"Grupul terorist a distrus zeci de biserici asiriene și de situri arheologice în Ninive, în încercarea de a sterge identitatea istorică a zonei", a spus Shamoun.


Zuheir Mousilly, un activist mass-media cu sediul în Ninive, a declarat pentru ARA News că, de la controlul asupra orașului Mosul, din 2014, ISIS a distrus o mare parte din sit-urile și monumentele istorice irakiene, după ce a furat elementele detașabile, pentru contrabandă.

"ISIS vede acele sit-uri ca pe un sacrilegiu și o întoarcere la păgânism", declara șeful antichităților asiriene, Abdul Maamoun Abdulkarim, pentru ARA News, într-un interviu anterior.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV