„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
Corurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretareCorurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretare
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri
FAST NEWS
Pe toata perioada Sfantului Post al Invierii Domnului, in programul TV Lacasuri Ortodoxe puteti urmari TRANSMISIUNI IN DIRECT: Sfanta Liturghie - luni, marti, miercuri, joi (6:00 AM), vineri (Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite - 18:00), sambata (7:30), Duminica (8:00).

Statul Islamic distruge complet Biserica Sfanta Varvara


11-10-2016 07:28:00 - Redactia Stiri - Arhitectura & Imobiliare
Duminica, extremiștii Statului Islamic (ISIS) au bombardat o biserică asiriană din nord-vestul guvernoratului Nineveh al Irakului.

ISIS: Biserica Sfanta Varvara, distrusa complet


Grupul radical a bombardat Biserica Sfanta Varvara Fouq Attal (foto - inainte de distrugere), aflata în orașul asirian Karemlis, în apropierea orașului Mosul.

"Jihadistii Daesh [ISIS] au detonat o serie de dispozitive explozive în interiorul bisericii, duminică după-amiază", a declarat activistul pentru drepturile omului, Ghazi Shamoun, pentru ARA News. 


"Biserica a fost distrusă complet".


Orașul asirian Karemlis și alte zone creștine au fost evacuate complet după invazia ISIS in Nineveh, în iunie 2014. Mii de familii creștine au fugit din casele lor și s-au adăpostit în Regiunea Kurdistan a Irakului.

"Grupul terorist a distrus zeci de biserici asiriene și de situri arheologice în Ninive, în încercarea de a sterge identitatea istorică a zonei", a spus Shamoun.


Zuheir Mousilly, un activist mass-media cu sediul în Ninive, a declarat pentru ARA News că, de la controlul asupra orașului Mosul, din 2014, ISIS a distrus o mare parte din sit-urile și monumentele istorice irakiene, după ce a furat elementele detașabile, pentru contrabandă.

"ISIS vede acele sit-uri ca pe un sacrilegiu și o întoarcere la păgânism", declara șeful antichităților asiriene, Abdul Maamoun Abdulkarim, pentru ARA News, într-un interviu anterior.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN KAREMLIS
LOCATIE: KAREMLIS, IRAK

ARHITECTURA & IMOBILIARE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!