„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri
FAST NEWS
Astazi, incepand cu ora 7:30, transmitem in direct Slujba Sfintei Liturghii, din Bucuresti si Urziceni - in programul TV Lacasuri Ortodoxe.

Statul Islamic distruge complet Biserica Sfanta Varvara


11-10-2016 07:28:00 - Redactia Stiri - Arhitectura & Imobiliare
Duminica, extremiștii Statului Islamic (ISIS) au bombardat o biserică asiriană din nord-vestul guvernoratului Nineveh al Irakului.

ISIS: Biserica Sfanta Varvara, distrusa complet


Grupul radical a bombardat Biserica Sfanta Varvara Fouq Attal (foto - inainte de distrugere), aflata în orașul asirian Karemlis, în apropierea orașului Mosul.

"Jihadistii Daesh [ISIS] au detonat o serie de dispozitive explozive în interiorul bisericii, duminică după-amiază", a declarat activistul pentru drepturile omului, Ghazi Shamoun, pentru ARA News. 


"Biserica a fost distrusă complet".


Orașul asirian Karemlis și alte zone creștine au fost evacuate complet după invazia ISIS in Nineveh, în iunie 2014. Mii de familii creștine au fugit din casele lor și s-au adăpostit în Regiunea Kurdistan a Irakului.

"Grupul terorist a distrus zeci de biserici asiriene și de situri arheologice în Ninive, în încercarea de a sterge identitatea istorică a zonei", a spus Shamoun.


Zuheir Mousilly, un activist mass-media cu sediul în Ninive, a declarat pentru ARA News că, de la controlul asupra orașului Mosul, din 2014, ISIS a distrus o mare parte din sit-urile și monumentele istorice irakiene, după ce a furat elementele detașabile, pentru contrabandă.

"ISIS vede acele sit-uri ca pe un sacrilegiu și o întoarcere la păgânism", declara șeful antichităților asiriene, Abdul Maamoun Abdulkarim, pentru ARA News, într-un interviu anterior.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN KAREMLIS
LOCATIE: KAREMLIS, IRAK

ARHITECTURA & IMOBILIARE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!