Proiectul noii biserici a Manastirii Sretensky - Moscova

02-04-2013 04:24:50
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Proiectul noii biserici a Manastirii Sretensky, din Moscova, inchinată Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Rusiei, a fost adoptat.

   Cerand binecuvântarea Patriarhului Moscovei, Chiril, obstea mănăstirii a solicitat ca noua biserica sa fie dedicată Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Rusiei.
   Sfintirea este programată pentru februarie 2017.

   Un concurs a fost organizat in data de 3 octombrie 2012, încheiat in ziua de 10 decembrie 2012.

   "Biserica ar trebui să reflecte ideea tradițională a arhitecturii ecleziastice rusesti a casei lui Dumnezeu și, de asemeneam, victoria neomartirilor rusi", se specifica in cerintele legate de proiect.

   Intrucat suprafata de teren a manastirii este foarte redusa, in ciuda faptului că aceasta găzduiește 42 de călugări și ucenici si 200 de seminaristi, a fost mai greu pentru autorii diferitelor proiecte sa proiecteze clădirile auxiliare: ateliere, servicii tehnice, scoala de duminica, centrul de cateheză pentru adulți, tipografia manastirii.

   48 de proiecte au fost prezentate, juriul fiind format din reprezentanți ai Manastirii Sretensky, arhitecți și critici de artă cunoscuti, din Moscova.

   În cele din urmă, modelul câștigător a fost cel al lui Dimitri Smirnov. Biserica este proiectata sa gazduiasca 2000 de credinciosi.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...