Arhitectul Bisericii Ortodoxe Ruse din Paris: Jean-Michel Wilmotte. Intalnire intre Presedinti

28-02-2013 07:06:40
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Potrivit "Le Figaro", arhitectul francez Jean-Michel Wilmotte va prezenta noul proiect al Bisericii Ortodoxe Ruse din Paris.

   Joi, la Moscova, François Hollande i-a confirmat lui Vladimir Putin faptul că arhitectul francez Jean-Michel Wilmotte va fi cel care va prezenta noul proiect.

   „Unii se vor bucura, altii mai puțin, dar proiectul Bisericii Ortodoxe Ruse, dorit de către Federația Rusă, va vedea lumina zilei in Paris”, a fost mesajul lui François Hollande, la întâlnirea cu Vladimir Putin, la Moscova.

   "Vom respecta acordul încheiat între Nicolas Sarkozy și Dmitri Medvedev în 2010, și ne vom asigura că lucrurile merg bine", a spus o persoana din anturajul Președintelui Republicii.

   Pentru confirmarea interesului sporit, Ministrul Culturii, Aurélie Filippetti a fost invitat si el alaturi de François Hollande, în timpul vizitei oficiale.

   Inițial, biserica trebuia să aibă cinci cupole de aur si un vârf inalt de 27 de metri. In plus, aceasta era prevazuta cu un acoperiș de sticlă ondulat si cu un voal ca Acoperamant al Maicii Domnului.
   Acest prim proiect s-a dovedit a fi, insa, mult prea vizibil langa Turnul Eiffel. Prin urmare, noul proiect, care este cu mult mai discret, renunță, printre altele, la mult-criticatul voal.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...