STIRI Serbia | Musulmanii din Serbia cer sa li se rezolve problemele

31-07-2014 06:03:20
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Președintele sârb, Tomislav Nikolic, s-a întâlnit ieri cu Reis ul Ulema Adem Zilkic și Muftiul Muhamed Jusufspahic al Comunității Islamice din Serbia, și a subliniat importanța comunității islamice din țară, menționând că problemele acesteia ar trebui să fie rezolvate prin dialog și compromis. 

Nikolic a declarat că Serbia semneaza alianțe cu țări din întreaga lume, adăugând că cetățenii sârbi de credință musulmană pot avea o contribuție semnificativă la dezvoltarea relațiilor de prietenie cu țările islamice, a declarat serviciul de presă al Președintelui. 

Zilkic și Jusufspahic l-au informat pe Președinte despre problemele care reprezintă o amenințare pentru Comunitatea Islamică din Serbia. 

Problema statutului comunității rămâne inca nerezolvată, în ciuda faptului că o comisie a guvernului a ajutat in luarea unei serii de hotărâri. De asemenea, importanta mai pare a fi si problema restituirii proprietăților comunității islamice, care se referă în primul rând la Moscheea Bajrakli din Belgrad, Moscheea Bali Bey din Nis, Mormantul Sheikhului Mustafa din Belgrad, precum și la alte clădiri – informeaza Tanjug. 

Există motive să credem că subiectul restituirii proprietatilor este inghetat, ceea ce împiedica returnarea bunurilor catre proprietarii de drept, a subliniat Zilkic. 

Președintele Nikolic a promis să facă tot ce poate pentru a rezolva situația, în interesul comunității islamice din Serbia.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...