Fara Carabinieri, manastirea ar fi fost incendiata si distrusa

11-02-2013 05:15:15
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Alexandru Vulin a declarat ca amenințările și protestele din fata manastirii medievale sarbesti Visoki Decani au fost o noua încercare de finalizare a purificarii etnice din Kosovo. Potrivit directorului Oficiului Guvernului pentru Kosovo și Metohija, s-a urmarit, totodata, eliminarea oricaror dovezi privind existența sârbilor acolo.

   Vulin a mulțumit membrilor contingentului italian al KFOR, "fără de care, cel mai probabil, manastirea ar fi fost incendiata si distrusa", menționând că acesta a fost cel de-al cincilea atac indreptat impotriva Visoki Decani, de la inceputul seriei de bombardamente NATO, din 1999.
   Sârbii rămasi în Dečani sunt călugării din mănăstire, asa incat acest nou atac nu reprezinta nimic altceva decat o altă încercare de finalizare a epurarii etnice care a început odata cu seria bombardamentelor", a declarat Vulin, pentru Tanjug.

   "Este de neînțeles faptul că unele instanțe din Kosovo, pe care albanezii le considera legitime, dau un verdict, iar verdictul nu este valabil, doar fiindca este în favoarea sârbilor. Este evidenta politica de apartheid din Kosovo și Metohija, unde există instituții intermediare pentru Pristina, potrivit cărora nu există legi pentru sârbi, pentru proprietatile lor, pentru Biserică și bunurile sale", a declarat Vulin.

   Porțile mănăstirii Visoki Decani, care se află sub protecția UNESCO, au fost inchise vineri, din cauza amenințărilor venite din partea etnicilor albanezi – lideri municipali "și extremiști", conform unor rapoarte Tanjug. Accesul in manastire a fost blocat de forțe de poliție puternice și de trupele KFOR, inclusiv de Carabinierii italieni

   Potrivit unui comunicat emis de Eparhia de Raska-Prizren, a Bisericii Ortodoxe Sârbe, Mănăstirea Decani a decis să isi închidă porțile pentru toți vizitatorii, din cauza amenințărilor conducerii municipale din Dečani si ale grupurilor care au protestat în oraș împotriva mănăstirii, după ce un tribunal i-a recunoscut acesteia drepturile asupra proprietatii.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV