Solutii tehnice prestabilite, pentru construirea cat mai multor biserici

04-02-2013 12:34:14
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Patriarhul Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii le-a cerut preotilor sa intemeieze parohii oriunde este nevoie.
   Atragand atentia, in cadrul noii întâlniri a episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse, asupra recomandarilor facute la reuniunile anterioare, din anul 2011, vizavi de deschiderea de noi parohii, Patriarhul Kirill al Moscovei a menționat că Sinodul Bisericii a fixat o „foaie de parcurs” care ar trebui urmata de fiecare eparhie.

   "În primul rând, este esențial ca în orice localitate, chiar și in cea mai mica, sa existe un lacas in care preotul sa isi poata oficia slujbele.
   În al doilea rând, nu există absolut nicio problema daca sunt deschise, în fiecare localitate, organizații religioase, respectiv parohii, din punct de vedere legal.
   În al treilea rând, este necesar ca fiecare localitate sa fie vizitata de un preot, cel putin o dată la două luni, iar dacă comunitatea are mai mult de 100 de persoane, o dată pe lună", a spus Patriarhul Kirill.

   El i-a îndemnat pe episcopi sa elimine "petele albe" – zonele fara acopeirire in îngrijirea pastorală – și orașele: "Nu este posibil ca, intr-un cartier intins, sa nu existe decat o singură biserică. Locul de amplasare a bisericilor ar trebui să fie stabilit astfel încât drumul lung pana la ele sa nu devina un obstacol în calea lui Dumnezeu".

   Pentru a simplifica procesul de constructie și a reduce costurile ridicarii noilor lacasuri, Consiliul a solicitat suport in managementul financiar și de afaceri, pentru a dezvolta proiecte prestabilite și a inalta constructii care sa fie cat mai accesibile.

   "După achiziționarea drepturilor de proprietate asupra documentației de proiectare, aceasta ar putea fi utilizata în toate eparhiile, cu modificări doar acolo unde este necesar, conform cu caracteristicile regionale" – a mai spus Patriarhul Kirill.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV