LONews / Alter News

Mesajul Patriarhului Rusiei, la decesul Primatului catolic al Poloniei

30-01-2013 01:09:28
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a transmis Mitropolitului Jósef Michalik, președinte al Conferinței Episcopale poloneze, condoleanțele sale pentru decesul Cardinalului Josef Glemp, fost Arhiepiscop al Varșoviei si Primat al Poloniei.

Arhiepiscopului Jósef Michalik
Mitropolit de Przemyśl
Președinte al Conferinței Episcopale Poloneze

   Eminența Voastră,
   Vă rog să acceptați condoleanțele mele profunde pentru decesul Cardinalului Josef Glemp, fost Arhiepiscop al Varșoviei si Primat al Poloniei. Marturisesc ca am primit cu durere sinceră vestea tristă a morții renumitului ierarh al Bisericii Romano-Catolice din Polonia, pe care l-am cunoscut de mai multi ani.

   Cardinalul Glemp s-a distins prin credinta ferma si neclintita în Domnul nostru Iisus Hristos și in Învierea Sa triumfătoare. Această credință l-a ajutat sa depaseasca grelele incercari pe care le-a trait în timpul Celui de-Al doilea război mondial și in anii regimului comunist. Recunoașterea inaltei autorități a Bisericii Romano-Catolice, de către societatea contemporană poloneză, este legată de Eminența Sa Cardinalul Glemp, care si-a dedicat toată energia, renașterii spirituale și culturale.

   Fiind inspirat de idealul unității dintre Apostolii lui Hristos, Cardinalul Glemp a avut o contribuție imensă in înțelegerile reciproce dintre Biserica Romano-Catolică din Polonia și Biserica Ortodoxă Rusă și la dezvoltarea unor bune relații între acestea. Pastrez calde amintirile contactelor noastre personale și ultima noastră întâlnire, din timpul vizitei mele în țara dumneavoastră, în luna august 2012.

   Mă rog Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Biruitorul morții, să odihnească sufletul celui decedat și să ii mangaie pe toți credincioșii Bisericii Romano-Catolice din Polonia, intarindu-i in fata acestei grele pierderi.

Cu sincere condoleanțe,
+ Kirill
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

   Cardinalul Jozef Glemp, de 25 de ani lider spiritual al romano-catolicilor din Polonia (urmarit, la un moment dat, pentru acuzații de anti-semitism) a decedat miercurea trecuta, 23 ianuarie 2013, la Varșovia. Acesta avea varsta de 83 ani.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV