LONews / Alter News

Noul Primat al Americii, in fruntea marsului anti-avort (video)

29-01-2013 08:10:38
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   In data de 25 ianuarie 2013, Mitropolitul Tihon, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America (OCA), a condus delegația ortodoxă in "Marșul pentru Viață", protestand impotriva avortului, in Washington.

   Mai multi ierarhi, clerici, seminariști și credincioși ortodocși de toate vârstele s-au alăturat celor cateva zeci de mii (650.000, conform unor estimări) de activisti "pro-life" din intreaga tara, pentru marsul anual pentru viata, în capitala Statelor Unite.

   Mitropolitul Tihon i-a condus pe credincioșii ortodocși in acest mars, pe parcursul dintre Parcul Ellipse si Curtea Supremă de Justiție, marturisind despre sfințenia vieții, la 40 de ani si 3 zile de cand Curtea a legalizat avortul în Statele Unite ale Americii.
   Alături de Mitropolitul Tihon au participat si alti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Americii. Mitropolitul Tihon si participantii credinciosi au rostit rugaciuni pentru victimele avorturilor.

   Inainte de eveniment, protestatarii s-au adunat la Catedrala Ortodoxă Sfantul Nicolae din Washington, unde au oficiat Vecernia Mare. Marșul a avut loc chiar înaintea festivităților care au marcat întronizarea Mitropolitului Tihon, ca Primat al Bisericii Ortodoxe din America (OCA), care au avut in zilele de 26 și 27 ianuarie 2013.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV