LONews / Alter News
SFANTUL IOAN IACOB DE LA NEAMT - HOZEVITUL: VIDEO marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc, din experientele personale legate de sfant.

SFANTUL IOAN IACOB HOZEVITUL: marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc. Experiente traite personal 2017 (video)

06-08-2017 15:52:47
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

In ziua de sambata, 5 august 2017, a fost cinstit in mod deosebit Sfantul Cuvios Ioan Iacob de la Neamt (Hozevitul). Aflat la Biserica Seminarului Teologic din incinta Manastirii Neamt, acolo unde se afla o particica din moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul, Parintele Profesor Vasile Mihoc [ http://doctorate.ulbsibiu.ro/obj/documents/CV-MIHOC.pdf ]a rostit un cuvant despre acest mare sfant, aducand in atentia celor aflati de fata amanunte din experienta pe care a trait-o personal in locurile in care sfantul a vietuit.

Va prezentam in acest articol un material video cu inregistrarea integrala a acestui cuvant, oferita de publicatia Doxologia [ https://doxologia.ro/ ] a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, notand mai jos cateva dintre ideile expuse de Pr. Prof. Vasile Mihoc, despre Sfantul Ioan Iacob de la Neamt (Hozevitul):

SFANTUL IOAN IACOB DE LA NEAMT - HOZEVITUL: marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc

- Despre viata Sfantului Ioan Iacob Hozevitul (de la Neamt);

- Dezvaluirea in premiera a continutului unei scrisori adresate de Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, Patriarhului Romaniei;

- Despre Pestera Sfintei Ana, din pustia Hozevei, unde se afla bisericuta rupestra in care se ruga si vietuia Sfantul Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul;

SFANTUL IOAN IACOB DE LA NEAMT - HOZEVITUL: marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc

- Despre pestera in care a fost inmormantat Sfantul Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul, aflata alaturi de pestera Sfintei Ana;

- "Era ca un om viu!": Marturisire proprie despre modul in care arata trupul neputrezit al Sfantului Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul, la doar 20 de ani dupa moarte, imediat dupa aflarea sa.

- "L-am mutat aici, de aici nu mai pleaca!". Canonizat in Patriarhia ierusalimului abia anul trecut, moastele sale au fost mutate in biserica cea mare.

Marturisire cutremuratoare: "In momentul mutarii, toata valea s-a umplut de mireasma". Muncitorii care lucrau acolo, necrestini fiind, au marturisit aceasta, nestiind sa-si explice incantatorul miros.

SFANTUL IOAN IACOB DE LA NEAMT - HOZEVITUL: marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc

- Vor fi aduse, vreodata, intregi, sfintele moaste ale Sfantului Ioan Iacob de la Neamt (Hozevitul) in Romania, pentru totdeauna?

- Camilafca, metaniile si Ceaslovul Sfantului Ioan Iacob (Hozevitul) de la Neamt, alaturi de un deget al sfantului, ca sfinte moaste, se afla deja in Romania;

- Sfintii inseamna marturia concreta a credintei;

- Credinta te face pelerin.

Din prigonit, flamand si insetat... fericit: Sfantul Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul! (LONews)

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...