LONews / Alter News
Doi frati ucisi intr-un pelerinaj in Turcia, inainte de a-l vizita pe Patriarhul Bartolomeu la sediul din Fanar.

Doi frati ucisi intr-un pelerinaj in Turcia, inainte de a-l vizita pe Patriarhul Bartolomeu

27-06-2017 11:20:06
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
FOTO: Fanar - Liceul grecesc din Istanbul
Licenta de utilizare: By SALTOnline from Istanbul, Turkey [No restrictions], via Wikimedia Commons

Sâmbătă, 24 iunie 2017, Patriarhul Bartolomeu a primit-o la Fanar pe Teresa Suez, mama a celor doi frati Iacob si David, în vârstă de 33 și respectiv 29 de ani, oferindu-i acesteia mângâiere și susținere prin rugăciunile sale, conform publicatiilor Amen [ http://www.amen.gr/article/patriarxiki-sybarastasi-stin-ponemeni-mana-pou-exase-ta-dyo-paidia-tis-foto ] si Hurriyet [ http://www.hurriyetdailynews.com/three-killed-in-fire-in-istanbul-hotel-due-to-locked-fire-escape.aspx?pageID=238&nID=114312&NewsCatID=341 ].

Cu câteva zile inainte, cei doi fii ortodocsi, aflati într-un pelerinaj la Constantinopol, si-au pierdut viata în urma unui incendiu izbucnit in hotelul in care acestia se aflau.

Treizeci și cinci de persoane au fost evacuate, o persoană a murit în drum spre spital, iar două persoane au fost găsite în interiorul hotelui: Iacob și fratele său, David. Ieșirile de urgență ale hotelului au fost blocate.

Cu o zi înainte de tragedie, dimineata, cei doi tineri proveniti dintr-o familie ortodoxă de origine palestiniano-libaneză, vizitasera Hagia Sofia și Biserica Sfanta Irina și intenționau să viziteze, in ziua urmatoare, Patriarhia.

De îndată ce a auzit vestea, Patriarhul și-a exprimat solidaritatea cu mama celor doi tineri si cu familiile lor din Chile, in urma calvarului de identificare a trupurilor acestora. O slujba a fost oficiata imediat dupa aceasta, pentru odihna sufletelor celor doi, de catre clerici patriarhali (Ambrozie si Nifon). Familia a fost apoi întâmpinata de Patriarh, la sediul din Fanar, ocazie cu care a fost oficiata o alta slujba, după care Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat sustinerea, în numele Bisericii, asigurând-o de rugăciunile Sale.

Conform publicatiei Orthodoxie [ http://orthodoxie.com/deux-jeunes-freres-orthodoxes-chiliens-tues-dans-un-incendie-a-constantinople/ ], inainte de a pleca, el a facut unele daruri Teresei, în memoria celor doi fii ai sai. Trupurile neinsufletite ale celor doi frati au fost repatriate în Chile, luni, 26 iunie 2017, iar înmormântarea lor a avut loc in aceasta dimineata. Iacob era inginer, a studiat teologia si și-a petrecut mai mulți ani în Grecia, studiind greaca și vizitand diferite mănăstiri. David calatorise pentru prima oara in Europa. (LONews)

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV