Stiri / Alter News
Imediat dupa deptronare, acesta susține că a fost ținut în mod forțat în Patriarhie, în timp ce Biserica susține că a fost o izolare voluntară.

Prima intalnire intre Patriarhul Bartolomeu si Patriarhul detronat al Ierusalimului

23-07-2017 11:41:57
De Redactia Stiri
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-a vizitat pentru prima data pe Patriarhul detronat Irineu al Ierusalimului, în timpul vizitei sale la Ierusalim, pe 22 martie 2017, Sanctitatea Sa fiind prezent la Ierusalim pentru a participa la sfințirea Ediculei renovate a Mormantului Domnului, din Biserica Învierii (vezi ARHIVA).

Potrivit Romfea, Patriarhul Constantinopolului l-a vizitat pe fostul Patriarh al Ierusalimului, în apartamentul său din clădirea Patriarhiei Ierusalimului, unde a trăit în izolare timp de mai mulți ani după depunerea sa de pe tronul patriarhal (vezi ARHIVA).

Cei doi, in momentul intalnirii, „au schimbat o îmbrățișare in semn de iubire și reconciliere“, purtand o „discuție frățească și cordială privind mai multe aspecte“.

Acuzat de tranzacții imobiliare dubioase și conflicte cu autoritățile israeliene, palestiniene, siriene și grecești, Patriarhul Irineu a fost îndepărtat din funcție în anul 2005, când 12 dintre cei 18 episcopi ai Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului au semnat o cerere de depunere. Imediat dupa aceea, acesta susține că a fost ținut în mod forțat în Patriarhie, în timp ce Biserica susține că el însuși a stat intr-o izolare voluntară.

Pe data de 5 noiembrie 2015, Patriarhul actual, Teofil al Ierusalimului, l-a vizitat, de asemenea, pe fostul Patriarh. Apoi, pe 22 martie 2016, Patriarhul Irineu a participat la o recepție de felicitare a Patriarhului Teofil, la ziua numelui său, dând naștere la speculații că o impacare oficiala ar putea surveni.

LONews
Alte stiri recente
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV
Lacasuri Ortodoxe Video Noutati
Lacasuri Ortodoxe Ultimele noutati
Hey! Ultimele Semnale
Informari Locale Ultimele Informari Locale