„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
Corurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretareCorurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretare
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri
FAST NEWS
Pe toata perioada Sfantului Post al Invierii Domnului, in programul TV Lacasuri Ortodoxe puteti urmari TRANSMISIUNI IN DIRECT: Sfanta Liturghie - luni, marti, miercuri, joi (6:00 AM), vineri (Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite - 18:00), sambata (7:30), Duminica (8:00).

Cuvioasa Stareta Arsenia, trecuta in randul sfintilor


17-11-2016 12:25:39 - Redactia Stiri - Alter News
Smerenia este singura stare a sufletului, prin care toate darurile duhovnicesti vin la om. Este o ușă care deschide inima și o face capabilă de sentimente duhovnicesti. Umilința aduce in inimă o liniște statornica, pace in minte, trezvie in ganduri. Umilința îmbraca inima, o înstrăinează de toate lucrurile pământești, dandu-i înțelegerea sentimentului vieții veșnice, care nu poate germina în inima omului carnal. Smerenia redă mintii curatia sa originală. Ea începe să vadă clar diferența intre bine și rău în toate și cunoaște numele fiecărei stari si mișcari a sufletului în sine, dupa cum Adam intaiul creat a numit animalele în funcție de caracteristicile pe care le-a văzut în ele. Umilința se bazează pe sigiliul tăcerii în tot ceea ce este omenesc, iar duhul omului stă înaintea Domnului în rugăciune, în această tăcere, ia seama la cuvintele Sale... Fără sentimentul umilinței în inimă, nu poate exista nicio rugăciune curată, duhovnicească. (Sfanta Arsenia - Sebryakova)

Cuvioasa Stareta Arsenia, trecuta in randul sfintilor

O zi de mare sărbătoare, desfasurata în cinstea includerii Cuvioasei Starete Arsenia în rândul sfinților venerati la nivel local, a avut loc în Sfânta Mănăstirea a Schimbarii la Fata Ust-Medveditsky, in regiunea Volgograd a Rusiei. În jur de 5.000 de persoane au participat, in zilele de 12 și 13 noiembrie 2016, la manifestarile speciale, conform unor surse din eparhie.

Practic, în biserica principală a mănăstirii au fost oficiate slujbe incontinuu, unele slujbe savarasindu-se, in paralel, în biserica de jos inchinata Sfantului Arsenie cel Mare.

Liturghia arhiereasca a debutat, insa, la ora 10:00, în Catedrala Kazan, cu randuiala canonizarii Sfintei Arsenia din Ust-Medveditsky, oficiată de Mitropolitul Herman de Volgograd și Kamyshin, împreună cu Episcopul Elisei de Novoanninsk și Uryupinsk, Episcopul Ioan de Kalachev și Pallosovsk, Arhiepiscopul Iustinian de Elista și Kalmikia, Episcopul Tarasie de Balașov și Rtischevskiy, și Episcopul Serghie de Borisoglebsk și Buturlinovka.

În total, aproximativ 80 de reprezentanți clerici ai Eparhiei de Volgograd și din alte dieceze din Rusia, Georgia, Grecia, și Ucraina au participat la slujbele festive.

O icoană inchinata Sfintei Arsenia a fost realizata într-un atelier special din Moscova, la comanda manastirii. De asemenea, au fost compuse un tropar si Acatistul Sfintei Arsenia din Ust-Medveditsky, intonate cu aceasta ocazie de corul bărbătesc al Lavrei Peșterilor din Kiev. Corul Catedralei Sion din Tbilisi a participat, de asemenea, la slujba.

Cuvioasa Stareta Arsenia, trecuta in randul sfintilor


Cei care nu au putut încăpea în Bisericile Kazan și Sfantul Arsenie cel Mare au privit slujbele pe ecrane mari amplasate in incinta si in afara gardurilor mănăstirii.

Sfânta Stareta Arsenia este cel de-al 5-lea sfant si cel mai renumit din istoria Sfintei Mănăstiri Schimbarea la Față Ust-Medveditsky.

Stareța Arsenia (1833-1905) a provenit dintr-o familie notabilă a unui locotenent-căpitan și trezorier al cazacilor de pe Don, Mihail Vasilievici Sebryakov. La vârsta de 17 ani, Anna Mihailova a intrat in Mănăstirea Ust-Medveditsky, de bunăvoie. Manastirea a atins apogeul în anii staretiei sale, din 1864 si până la adormirea sa.

În afară de activitățile sale educaționale și caritabile, principalele roade ale muncii Cuvioasei Arsenia au fost Catedrala Kazan, care a fost ridicata in perioada 1785-1885, și faimoasele Peșteri, săpate ca imagine a Peșterilor din Kiev.

Cuvioasa Stareta Arsenia - dintre invataturi...


"Este imposibil sa dobândesti rugăciunea curată, nestirbită, dacă ea nu este precedată de acte altruiste. Insa, noi trebuie să credem zilnic si sa afirmăm în inima noastră credinta, renuntand la orice act, cuvânt, senzație, sau la ceea ce credem ca nu place Domnului, astfel aliniind orice faptă la poruncile lui Dumnezeu, controland fiecare traire dupa cuvântul Său și acordand fiecare gand la adevărul Său. Într-o astfel de activitate, sau cel puțin în vederea unei astfel de activități, fiecare sentiment sau gand străin care intră în suflet ar trebui să fie examinat și, prin rugaciune, respins. Cu o astfel de înclinatie a sufletului, Numele lui Iisus va acționa autocratic în el și va reteaza orice gând contrar Lui, îndepartand orice sentiment neplacut Lui și iluminand sufletul cu cunoașterea voii Sale, stabilindu-se în ea pacea inimii și liniștea gândurilor".

"Incalcand poruncile lui Dumnezeu, păcătuim înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor și înaintea propriei noastre conștiințe, și nu doar ca intram sub judecata lui Dumnezeu, ci chiar si sub judecata oamenilor. Ofensadu-L pe Domnul, dezonorand slava Lui în noi și prin noi înșine, le facem rău în mod constant celor dragi, ispitindu-i, atrăgându-i în păcat, dându-le un exemplu de viață păcătoasă, fara a le darui cuvenita bunăstăre comuna, pe calea mântuirii și în tot adevărul, ci manandu-i pe oameni catre judecată".


"Calea mantuirii este brutală, uneori, și cuvântul exprimat pentru aceasta este o sabie cu două tăișuri, taind patimile noastre, senzualitatea noastră, și totodata provocand durere în inima noastră din care au fost excizate. Va exista, oare, vreun moment în care această sabie sa nu mai aiba ce lucra în inima noastră? Nu! Va avea întotdeauna de lucru, fiindca nu va exista niciun capăt in curatirea noastra duhovnicească, intrucat în fiecare inimă există o particulă de impuritate care trebuie să fie curățata. Eu recunosc în mine un semn clar de neglijență, atunci când inima mea încetează să ma doara și sa lupte - este un semn de întunecara grava. Atunci când acest întuneric este dispersat, prin cuvântul lui Dumnezeu, intr-adevar, atunci inima doare, da, insa fara durere sufletul nu poate fi iluminat - altfel ramane totul doar un vis".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN VOLGOGRAD
LOCATIE: VOLGOGRAD, RUSIA

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!