„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Calugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de proceseCalugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de procese
PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!
Creative Buzz - un festival al talentului romanesc (24-26 martie, Sibiu)
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRUIoana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui DumnezeuAu refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Liturghia Sfantului Apostol Iacob, savarsita la Ierusalim


10-11-2016 10:21:20 - Redactia Stiri - Alter News
Sâmbătă, 5 noiembrie 2016 (dupa calendarul vechi iulian), Patriarhia Ierusalimului l-a cinstit pe Sfântul Apostol Iacob - Ruda Domnului, intaiul Episcop al Ierusalimului, in Catedrala închinată acestuia, din Ierusalim.

Liturghia Sfantului Apostol Iacob, savarsita la Ierusalim


Sfantul Iacob (Iacov) este numit Intocmai cu Apostolii, fiind considerat fratele Domnului prin lege, fiind fiu al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria (alaturi de alte trei surori si alti trei frati ai sai, pe care Iosif ii avusese cu prima sa sotie Salomeea, fiica fratelui tatălui Sfantului Ioan Botezătorul). După Invierea și Inălțarea Domnului, Sfantul Apostol Iacob, ruda Domnului, ajunge sa fie primul Episcop al Bisericii din Ierusalim.

In timpul diaconiei sale, Sfantul Apostol Iacob a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea Bisericii din Ierusalim, conducand Primul Sinod Apostolic din Ierusalim, în anul 49 dupa Hristos, și scriind Epistola sa, din Noul Testament, catre cele douăsprezece triburi ale lui Israel, din diaspora. El a suferit moarte de martir pentru Hristos, fiind aruncat de către evrei de pe bolta Templului lui Solomon.

Liturghia Sfantului Apostol Iacob, savarsita la Ierusalim


Astfel, in aceste zile, Preafericitul Părinte Teofil al Ierusalimului a oficiat Slujba Vecerniei, Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie  Sfantului Apostol iacob, la aceasta zi de mare sărbătoare, alaturi de Mitropolitul Isychios de Kapitolias, Arhiepiscopii Aristarchos de Constantina, Theodosios de Sevasta și Mihail al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei (ROCOR). La slujbe au fost prezenti credincioși grec-ortodocși vorbitori de limbă arabă și pelerini din Grecia, Rusia și Ucraina.

Preafericirea Sa a vorbit în limba greacă, citând cuvinte din Epistola Sfântului Apostol Iacob, amintind semnificația răbdării în Hristos:

"Fericit este bărbatul care rabdă ispita, căci lămurit făcându-se va lua cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce Îl iubesc pe El."(Iacov 1, 12).


In mod similar, Patriarhul Teofil l-a citat pe Apostolul Pavel, din Epistola către Romani (5 1-5): 

"Deci fiind îndreptaţi din credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Iisus Hristos, prin Care am avut şi apropiere, prin credinţă, la harul acesta, în care stăm, şi ne lăudăm întru nădejdea slavei lui Dumnezeu. Şi nu numai atât, ci ne lăudăm şi în suferinţe, bine ştiind că suferinţa aduce răbdare, si răbdarea încercare, şi încercarea nădejde iar nădejdea nu ruşinează pentru că iubirea lui Dumnezeu s-a vărsat în inimile noastre, prin Duhul Sfânt, Cel dăruit nouă".

Despre valoarea răbdarii, Patriarhul a adăugat ca ea "a fost demonstrată de către Domnul Însuși, Care a spus: "Şi păr din capul vostru nu va pieri. Prin răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre." (Luca 21).

Cu alte cuvinte, răbdarea a fost comparata cu focul, prin care aurul este încercat și curățat.

La cinstirea mutarii la Domnul a Sfantului Apostol Iacob, pentru Hristos, a adăugat Patriarhul Teofil, sunteti invitati, prin cuvintele Apostolului Pavel: sa "va umpleti de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească, ca voi să umblaţi cu vrednicie întru Domnul, plăcuţi Lui în toate, aducând roadă în orice lucru bun şi sporind în cunoaşterea lui Dumnezeu." (Coloseni 1, 9-10).


Dupa Sfanta Liturghie a Sfantului Apostol Iacob, Preafericitul Teofil si ceilalti ierarhi au mers la Biserica Sfintilor Constantin și Elena, au trecut prin poarta Manastirii Centrale, și au primit "pâini binecuvântate" de la Arhimandritul Paisie și calugarita Serafima.

Fotografiile pe care le puteti vedea in albumul foto al articolului de fata, alaturi de o inregistrare video (vezi Fisiere Media - partea dreapta) au fost oferite prin bunavointa Secretariatul General al Patriarhiei Ierusalimului.


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

TV LACASURI ORTODOXE
FISIERE MEDIA
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN IERUSALIM
LOCATIE: IERUSALIM, ISRAEL

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!