LONews / Alter News
La Campionatul Mondial de Sah din februarie 2017, sahistele din toata lumea vor fi obligate sa poarte hijab. Discutii aprinse.

Campionatul Mondial de Sah, 2017: sahistele din toata lumea, obligate sa poarte hijab

07-10-2016 07:43:35
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Sahistele din intreaga lume vor fi obligate sa poarte hijab-uri, la Campionatul Mondial Feminin de Sah din Iran. 

Campionatul Mondial de Sah 2017 este programat să aibă loc la Teheran, in Iran, în luna februarie. Multe dintre participante sunt, insa, nemultumite de locul de desfășurare, intrucat tara are legi stricte pentru femei, privind modul în care să se îmbrace și să se comporte în public.


Campionatul Mondial de Sah, 2017: sahistele din toata lumea, obligate sa poarte hijab


Inca de la Revoluția Islamică din 1979, Iranul a făcut sa fie obligatoriu pentru toate femeile să poarte hijab în timp ce apar în locurile publice. Nu are importanță dacă femeia aparține unei alte religii decât Islamul, sau daca femeia este atee, ea este obligata să poarte vălul tradițional numit hijab, de obicei purtat de femeile musulmane.

Legea este aplicată cu strictețe de poliția morală notorie a țării; orice femeie găsita în locuri publice, care nu poartă hijab, va fi arestata, admonestata sau amendata. Potrivit Federatiei Internationale de Sah, Iranul a fost singura țară propusa să găzduiască Campionatul, și din acest motiv evenimentul va avea loc în Iran.

Normele și regulamentele Federatiei nu spun că participanții sunt obligați să poarte hijab. Cu toate acestea, le recomandă jucătorilor sa respecte legile țării-gazdă. Organizația nu a primit, încă, nicio plângere oficială din partea jucătoarelor, privind locul de desfășurare.

Campionatul Mondial de Sah, 2017: sahistele nu se pot pregati cu antrenori de sex masculin


Dar, nu doar hijab-ul ramane o problemă, ci, totodata, conform The Telegraph, faptul că o femeie necasatorita nu se poate afla intr-o aceeasi camera cu un bărbat. Acest lucru înseamnă că o sahista nu se poate pregati pentru meci, daca are un antrenor de sex masculin.

Potrivit campioanei sahiste a SUA, Nazi Paikidze, aceasta alege sa nu participe la Campionat, mai degrabă, decât să poarte hijab.

"Nu simt nicio siguranță pentru femeile din intreaga lume, incat sa joace acolo", a declarat ea pentru The Telegraph.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...