„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri
FAST NEWS
Astazi, incepand cu ora 7:30, transmitem in direct Slujba Sfintei Liturghii, din Bucuresti si Urziceni - in programul TV Lacasuri Ortodoxe.

Turcia permite clopotelor sa rasune: prima intronizare in Smirna, dupa 94 de ani


27-09-2016 06:35:15 - Redactia Stiri - Alter News
Sambata trecuta, a avut loc intronizarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei, în singura biserică ortodoxă care a supraviețuit catastrofei din Asia Mică.

Înscăunarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei


Sute de credincioși din Turcia și Grecia, politicieni din ambele țări, trimiși speciali și diplomați, au fost prezenti în după-amiaza zilei de sâmbătă, în biserică, pentru a participa la acest moment istoric, fiind prima intronizare din Eparhia Smirnei care are loc de la trecerea la Domnul a etno-martirului Hrisostom, din 1922.

In aceste zile, autoritățile turcești au permis amplasarea unui clopot în curtea bisericii, care a rasunat pentru prima dată dupa 94 de ani, cu ocazia sosirii Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu le-a mulțumit autorităților din Turcia, pentru sprijinul lor in activitatea Patriarhiei.

Prezent la eveniment, Ministrul grec de Externe, Amanatidis, a declarat: 

"Ziua de astazi este importanta atât pentru Patriarhia Ecumenică, cat si pentru întreaga lume creștină, care vede cum Smirna are, din nou, dupa 94 de ani, un pastor care primește cârma Bisericii sale, în persoana Mitropolitului Bartolomeu".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN SMYRNA
LOCATIE: SMYRNA, TURCIA

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!