„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
Corurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretareCorurile bisericesti: despre unele tendinte in interpretare
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri
FAST NEWS
Pe toata perioada Sfantului Post al Invierii Domnului, in programul TV Lacasuri Ortodoxe puteti urmari TRANSMISIUNI IN DIRECT: Sfanta Liturghie - luni, marti, miercuri, joi (6:00 AM), vineri (Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite - 18:00), sambata (7:30), Duminica (8:00).

Turcia permite clopotelor sa rasune: prima intronizare in Smirna, dupa 94 de ani


27-09-2016 06:35:15 - Redactia Stiri - Alter News
Sambata trecuta, a avut loc intronizarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei, în singura biserică ortodoxă care a supraviețuit catastrofei din Asia Mică.

Înscăunarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei


Sute de credincioși din Turcia și Grecia, politicieni din ambele țări, trimiși speciali și diplomați, au fost prezenti în după-amiaza zilei de sâmbătă, în biserică, pentru a participa la acest moment istoric, fiind prima intronizare din Eparhia Smirnei care are loc de la trecerea la Domnul a etno-martirului Hrisostom, din 1922.

In aceste zile, autoritățile turcești au permis amplasarea unui clopot în curtea bisericii, care a rasunat pentru prima dată dupa 94 de ani, cu ocazia sosirii Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu le-a mulțumit autorităților din Turcia, pentru sprijinul lor in activitatea Patriarhiei.

Prezent la eveniment, Ministrul grec de Externe, Amanatidis, a declarat: 

"Ziua de astazi este importanta atât pentru Patriarhia Ecumenică, cat si pentru întreaga lume creștină, care vede cum Smirna are, din nou, dupa 94 de ani, un pastor care primește cârma Bisericii sale, în persoana Mitropolitului Bartolomeu".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN SMYRNA
LOCATIE: SMYRNA, TURCIA

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!