LONews / Alter News
A avut loc intronizarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei, în singura biserică ortodoxă care a supraviețuit catastrofei din Asia Mică.

Turcia permite clopotelor sa rasune: prima intronizare in Smirna, dupa 94 de ani

27-09-2016 06:35:15
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Sambata trecuta, a avut loc intronizarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei, în singura biserică ortodoxă care a supraviețuit catastrofei din Asia Mică.

Înscăunarea Mitropolitului Bartolomeu al Smirnei


Sute de credincioși din Turcia și Grecia, politicieni din ambele țări, trimiși speciali și diplomați, au fost prezenti în după-amiaza zilei de sâmbătă, în biserică, pentru a participa la acest moment istoric, fiind prima intronizare din Eparhia Smirnei care are loc de la trecerea la Domnul a etno-martirului Hrisostom, din 1922.

In aceste zile, autoritățile turcești au permis amplasarea unui clopot în curtea bisericii, care a rasunat pentru prima dată dupa 94 de ani, cu ocazia sosirii Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu le-a mulțumit autorităților din Turcia, pentru sprijinul lor in activitatea Patriarhiei.

Prezent la eveniment, Ministrul grec de Externe, Amanatidis, a declarat: 

"Ziua de astazi este importanta atât pentru Patriarhia Ecumenică, cat si pentru întreaga lume creștină, care vede cum Smirna are, din nou, dupa 94 de ani, un pastor care primește cârma Bisericii sale, în persoana Mitropolitului Bartolomeu".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV