LONews / Alter News
Pentru prima data dupa exodul grecilor din regiune, din 1922, a avut loc, in aceste zile, alegerea unui Mitropolit de Smirna.

Primul Mitropolit de Smirna ales dupa exodul grecilor

01-09-2016 09:32:46
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Arhimandritul Bartolomeu Samaras, secretar al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice, a fost ales Mitropolit de Smirna.

Această decizie a fost luată de Sfântul Sinod, in data de 29 august 2016.

Este pentru prima data cand are loc o alegere a unui Mitropolit de Smirna, după exodul grecilor din regiune, din 1922.

Este demn de menționat, de asemenea, faptul că ultimul Mitropolit al Smirnei, Hrisostom, a fost martir.

Numirea noului Mitropolit de Smirna, Bartolomeu, a avut loc în Catedrala Sfantul Gheorghe din Fanar.

În cadrul aceleiași sesiuni a Sfântului Sinod, Arhimandritul Chiril Sykis, paroh al Smirnei, a fost ales Episcop-vicar al Patriarhului Ecumenic, cu titlul de Episcop de Erytheia.

Smyrna (actualmente İzmir) este un vechi oraș din sud-vestul Turciei. Localizat într-un punct central și strategic pe coasta anatoliană a Mării Egee și ajutat de condițiile portuare avantajoase, cu ușurința apărării și a conexiunilor interioare bune, Smyrna a crescut atingand apogeul înainte de epoca clasică. Rămășițele sale sunt situate în zonele urbane din İzmir.

Practic, se face distincție între vechiul oraș Smyrna, fondat în jurul secolului al XI-lea înainte de Hristos, mai întâi ca o așezare aeoliană, mai târziu preluată și dezvoltată în timpul perioadei arhaice de către ionieni, și Smyrna propriu-zisă, fondată în jurul secolului al IV-lea înainte de Hristos, de către diadohii Antigonus I și Lysimachos.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...