LONews / Alter News
Se pare că declinul constant al religiei în Marea Britanie a ajuns la un popas, cel puțin pentru moment - arata un nou sondaj.

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: situatie inversata

22-08-2016 09:32:06
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Declinul Crestinismului de-a lungul ultimilor ani, în randul cetățenilor britanici care se consideră creștini a cunoscut, recent, o inversare a situatiei, potrivit unui nou sondaj.

Rezultatele unui sondaj al British Social Attitudes (BSA), inca nepublicate, dar accesate de Sunday Telegraph, arată că proporția totală a britanicilor care s-au descris ca fiind creștini a crescut cu un punct procentual, anul trecut, de la 42%, la 43%.

Ascensiunea corespunde cu scaderea, cu un singur punct, a numărului așa-numitilor "Nones" - cei care se descriu ca neavând nicio religie - de la 49%, la 48%.

Variațiile pot fi destul de mici, pentru a fi considerate ca fiind semnificative statistic, dar indică o inversare a unei tendințe existente de-a lungul anilor privind un declin al Creștinismului in zona.

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: explicatii privind rasturnarea usoara a situatiei


Ian Simpson, cercetător principal al Social Research NatCen, care realizează sondajul anual BSA, a declarat că rezultatele au indicat cel puțin o "stopare" temporară a declinului credintei în Marea Britanie.

El a declarat, pentru ziarul amintit: 

"Proporția oamenilor care sustin că nu au nicio religie a ajuns la 51%, in 2009, si se plafonase de atunci.

"Se pare că declinul constant al religiei în Marea Britanie a ajuns la un popas, cel puțin pentru moment. Acest lucru se datorează, în parte, unei stabilizari a numărului de persoane care se descriu ca fiind creștine, începând cu anul 2009.


"Cu toate acestea, acest lucru pare să mascheze, de asemenea, o mică creștere a numărului celor cu religie necreștină, compensand mica scădere a numărului anglicanilor", a spus el.


Exista o scadere cu 3 puncte a numărului de adulți sub 25 de ani care se identifică drept non-credincioși, a mai constatat noul studiu.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV