„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Calugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de proceseCalugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de procese
PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!PS Vincentiu: vom manifesta, la Bunavestire, impotriva celor care promovează moartea!
Creative Buzz - un festival al talentului romanesc (24-26 martie, Sibiu)
SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!
Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim
Ioana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRUIoana Feodorov: TIPAR PENTRU CRESTINII ARABI. ANTIM IVIREANUL, ATANASIE DABBAS si SILVESTRU
Victor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia OrtodoxaVictor Marola: Maica Domnului in Icoana si Iconografia Ortodoxa
CHIVOTUL LEGII: Arheologii sapa, in aceasta vara, sperand sa gaseasca Chivotul Legamantului
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsiECHINOCTIUL DE PRIMAVARA si... insemnatatea lui pentru ortodocsi
Barbatii casatoriti ar putea fi hirotoniti, in curand, si in Biserica Catolica
Au refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui DumnezeuAu refuzat plata impozitelor, pe motiv ca pamantul apartine lui Dumnezeu
4 state americane vor predarea Creationismului in liceu4 state americane vor predarea Creationismului in liceu
mai multe stiri
FAST NEWS
Program general TRANSMISIUNI VIDEO IN DIRECT, in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului: Sfanta Liturghie (LUNI 6:00, MARTI 6:00, MIERCURI 6:00 Bis. Podeanu Bucuresti si 8:00 Catedrala Urziceni, JOI 6:00, VINERI 8:00 Catedrala Urziceni si 17:00 Bis. Podeanu Bucuresti, SAMBATA (7:30), DUMINICA si la sarbatori (7:30).

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: situatie inversata


22-08-2016 09:32:06 - Redactia Stiri - Alter News
Declinul Crestinismului de-a lungul ultimilor ani, în randul cetățenilor britanici care se consideră creștini a cunoscut, recent, o inversare a situatiei, potrivit unui nou sondaj.

Rezultatele unui sondaj al British Social Attitudes (BSA), inca nepublicate, dar accesate de Sunday Telegraph, arată că proporția totală a britanicilor care s-au descris ca fiind creștini a crescut cu un punct procentual, anul trecut, de la 42%, la 43%.

Ascensiunea corespunde cu scaderea, cu un singur punct, a numărului așa-numitilor "Nones" - cei care se descriu ca neavând nicio religie - de la 49%, la 48%.

Variațiile pot fi destul de mici, pentru a fi considerate ca fiind semnificative statistic, dar indică o inversare a unei tendințe existente de-a lungul anilor privind un declin al Creștinismului in zona.

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: explicatii privind rasturnarea usoara a situatiei


Ian Simpson, cercetător principal al Social Research NatCen, care realizează sondajul anual BSA, a declarat că rezultatele au indicat cel puțin o "stopare" temporară a declinului credintei în Marea Britanie.

El a declarat, pentru ziarul amintit: 

"Proporția oamenilor care sustin că nu au nicio religie a ajuns la 51%, in 2009, si se plafonase de atunci.

"Se pare că declinul constant al religiei în Marea Britanie a ajuns la un popas, cel puțin pentru moment. Acest lucru se datorează, în parte, unei stabilizari a numărului de persoane care se descriu ca fiind creștine, începând cu anul 2009.


"Cu toate acestea, acest lucru pare să mascheze, de asemenea, o mică creștere a numărului celor cu religie necreștină, compensand mica scădere a numărului anglicanilor", a spus el.


Exista o scadere cu 3 puncte a numărului de adulți sub 25 de ani care se identifică drept non-credincioși, a mai constatat noul studiu.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

TV LACASURI ORTODOXE
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LONDRA
LOCATIE: LONDRA, ANGLIA

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!