„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri OrtodoxeDelegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto) - 1 an de cand Mitropolitul de Ruse a devenit membru de onoare Lacasuri Ortodoxe
STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate: 10 februarie 2017
Guvernatorul Magneziei dispune uciderea Episcopului ortodox din zona
ATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificialATENTIE la corurile bisericesti si diaconii cu... voce: in loc de slujire, concerte laice si slujbe prelungite artificial
De ce NU SE TINE POST in aceasta saptamana?
STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017
Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acoloDumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo
Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!
Din New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajdDin New York, pentru Moscova: renasterea bisericutei transformate de francezi in grajd
Papa Francisc atacat prin afise lipite in toata Roma
Patriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul NicolaePatriarhul Bartolomeu a primit Premiul Ecumenic Sfantul Nicolae
COMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizataCOMUNICAT - Instabilitate in ROMANIA - o lectie publica deja mult prea mult mediatizata
mai multe stiri

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: situatie inversata


22-08-2016 09:32:06 - Redactia Stiri - Alter News
Declinul Crestinismului de-a lungul ultimilor ani, în randul cetățenilor britanici care se consideră creștini a cunoscut, recent, o inversare a situatiei, potrivit unui nou sondaj.

Rezultatele unui sondaj al British Social Attitudes (BSA), inca nepublicate, dar accesate de Sunday Telegraph, arată că proporția totală a britanicilor care s-au descris ca fiind creștini a crescut cu un punct procentual, anul trecut, de la 42%, la 43%.

Ascensiunea corespunde cu scaderea, cu un singur punct, a numărului așa-numitilor "Nones" - cei care se descriu ca neavând nicio religie - de la 49%, la 48%.

Variațiile pot fi destul de mici, pentru a fi considerate ca fiind semnificative statistic, dar indică o inversare a unei tendințe existente de-a lungul anilor privind un declin al Creștinismului in zona.

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: explicatii privind rasturnarea usoara a situatiei


Ian Simpson, cercetător principal al Social Research NatCen, care realizează sondajul anual BSA, a declarat că rezultatele au indicat cel puțin o "stopare" temporară a declinului credintei în Marea Britanie.

El a declarat, pentru ziarul amintit: 

"Proporția oamenilor care sustin că nu au nicio religie a ajuns la 51%, in 2009, si se plafonase de atunci.

"Se pare că declinul constant al religiei în Marea Britanie a ajuns la un popas, cel puțin pentru moment. Acest lucru se datorează, în parte, unei stabilizari a numărului de persoane care se descriu ca fiind creștine, începând cu anul 2009.


"Cu toate acestea, acest lucru pare să mascheze, de asemenea, o mică creștere a numărului celor cu religie necreștină, compensand mica scădere a numărului anglicanilor", a spus el.


Exista o scadere cu 3 puncte a numărului de adulți sub 25 de ani care se identifică drept non-credincioși, a mai constatat noul studiu.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LONDRA
LOCATIE: LONDRA, ANGLIA

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!