„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Andrei Plesu si dilema privind... igienizarea credinteiAndrei Plesu si dilema privind... igienizarea credintei
Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)Creative Buzz 2016 - Festival handmade la Sibiu (16-18 dec.)
COLINDE - urmaresti aici un PROGRAM TV special, concerte, spectacole si multe daruri frumoase
Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)Constantin Patuleanu in Targoviste: rugaciunea isihasta (foto)
Cu dragoste si intelepciune: de la istoria unei vechi ctitorii, la intemeierea unei noi eparhii
SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)SFANTUL AMBROZIE al Mediolanului - sfinte moaste, aflate spre inchinare in Bucuresti (foto)
SFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in directSFANTA FILOFTEIA - istoria unei fetite de doar 12 anisori. Transmisiune in direct
MOS NICOLAE - Fatarnicule, ce iubesti: Sfantul, sau darul?
SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)SFANTA VARVARA - Moastele Sfintei Mari Mucenite, in Buftea, langa Bucuresti (foto)
Sfantul Mare Mucenic Mercurie, la Voronetul Baraganului (foto)
Sfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in BucurestiSfantul Andrei - sfintele moaste, asezate spre inchinare in Bucuresti
SFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiatSFANTA ECATERINA si SFANTUL MERCURIE - sfinte moaste: Nordul Bucurestiului, privilegiat
mai multe stiri

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: situatie inversata


22-08-2016 09:32:06 - Redactia Stiri - Alter News
Declinul Crestinismului de-a lungul ultimilor ani, în randul cetățenilor britanici care se consideră creștini a cunoscut, recent, o inversare a situatiei, potrivit unui nou sondaj.

Rezultatele unui sondaj al British Social Attitudes (BSA), inca nepublicate, dar accesate de Sunday Telegraph, arată că proporția totală a britanicilor care s-au descris ca fiind creștini a crescut cu un punct procentual, anul trecut, de la 42%, la 43%.

Ascensiunea corespunde cu scaderea, cu un singur punct, a numărului așa-numitilor "Nones" - cei care se descriu ca neavând nicio religie - de la 49%, la 48%.

Variațiile pot fi destul de mici, pentru a fi considerate ca fiind semnificative statistic, dar indică o inversare a unei tendințe existente de-a lungul anilor privind un declin al Creștinismului in zona.

Declinul Crestinismului in Marea Britanie: explicatii privind rasturnarea usoara a situatiei


Ian Simpson, cercetător principal al Social Research NatCen, care realizează sondajul anual BSA, a declarat că rezultatele au indicat cel puțin o "stopare" temporară a declinului credintei în Marea Britanie.

El a declarat, pentru ziarul amintit: 

"Proporția oamenilor care sustin că nu au nicio religie a ajuns la 51%, in 2009, si se plafonase de atunci.

"Se pare că declinul constant al religiei în Marea Britanie a ajuns la un popas, cel puțin pentru moment. Acest lucru se datorează, în parte, unei stabilizari a numărului de persoane care se descriu ca fiind creștine, începând cu anul 2009.


"Cu toate acestea, acest lucru pare să mascheze, de asemenea, o mică creștere a numărului celor cu religie necreștină, compensand mica scădere a numărului anglicanilor", a spus el.


Exista o scadere cu 3 puncte a numărului de adulți sub 25 de ani care se identifică drept non-credincioși, a mai constatat noul studiu.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

RECOMANDA ACEASTA PAGINA
ALTE STIRI DIN LONDRA
LOCATIE: LONDRA, ANGLIA

ALTER NEWS

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!