LONews / Alter News
Cei doi hoți rromi au încercat să sparga o chilie in care erau depozitate mai multe dispozitive si unelte de lucru.

Staretul unei manastiri ortodoxe, atacat de doi hoti rromi

01-07-2016 07:29:48
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Hoții au atacat mănăstirea Kokalyane din capitala Sofia a Bulgariei

Zilele trecute, doi hoți rromi au încercat să sparga o chilie din mănăstirea Kokaliane, de pe perimetrul capitalei Bulgariei, Sofia. In chilie erau depozitate mai multe dispozitive si unelte de lucru.

Starețul mănăstirii a auzit zgomote neobișnuite, la orele serii, și a iesit sa vadă ce se întâmplă. In loc sa se teama de acesta, hotii l-au atacat, lovindu-l, trantindu-l la pamant si chiar încercand să-l sufoce. Ei au reușit să fure 200 de leva, pana cand strigătele altora din mănăstire i-au speriat și i-au pus pe fuga.

Un raport pe aceasta tema a fost publicat de revista bulgareasca Dveri. Conform raportului, poliția a fost informata despre atac, insa autorii nu au fost încă prinși.

Manastirea Kokaleane este situata la doar 25 kilometri de capitala bulgara, aceasta devenind celebra odata cu prezenta aici a marelui Arhimandrit vrednic de pomenire Nazarie. El a strans in jur mai multi ucenici, dintre care unii sunt in prezent episcopi ai Bisericii Ortodoxe și călugări ai Muntelui Athos. 

Manastirea Kokalyane are hramul Sfantul Arhanghel Mihail, fiind construita in secolul al XI-lea, în timpul domniei Tarului Samuil. Conform traditiei, aflat la vânătoare, Samuel a ucis un cerb, care înainte de a muri a vărsat multe lacrimi. Miscat de aceasta, tarul a poruncit ca pe acest loc să se construiască o mănăstire în cinstea Sfantului Arhanghel Mihail.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV