LONews / Alter News

Manastirea Ghighiu: fosta stareta, Maica Pelaghia, a trecut la cele vesnice

27-03-2013 11:54:09
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Fosta stareță a Mănăstirii Ghighiu din județul Prahova, Stavrofora Pelaghia Tudor a trecut, aseară, 26 martie 2013, la Domnul, conform informatiilor transmise de Patriarhie.
   Maica stareță avea 93 de ani și era din comuna ilfoveană Afumați. Ea a condus obștea monahală timp de 53 de ani, până în 2008, când a ales să se retragă din stăreție.

   In urma bombardamentelor din cel de-Al Doilea Război Mondial, ambele biserici, atât cea principală cât și cea a cimitirului, se aflau într-o stare foarte precară. Maica stareta le-a restaurat cu ajutorul Arhiepiscopiei Bucureștilor și cu stăruința personală a Patriarhului Justinian Marina. A refăcut chiliile, clopotnița, trapeza, gospodăria. Mai târziu a amenajat și un muzeu pentru obiectele de valoare ale mănăstirii.

   În anul 1958, a fost adusă la Mănăstirea Ghighiu Icoana Siriaca a Maicii Domnului, din Patriarhia Antiohiei, conform Patriarhiei.

   Fosta stareță a mănăstirii prahovene Ghighiu, Stavrofora Pelaghia Tudor va fi înmormântată, mâine, 28 martie 2013, de la ora 11:00, în cimitirul așezământului monahal.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...