LONews / Alter News

Staretul Ghervasie de la Pocrov - Schitul Poiana Raiului - a trecut la Domnul

22-03-2013 01:02:10
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Starețul Schitului Pocrov din județul Neamț, Părintele protosinghel Ghervasie Gheorghe, a trecut în această dimineață, la Domnul. Părintele avea 85 de ani și era de 35 de ani egumenul schitului, conform unei informatii emise de Patriarhia Romana.

   După cum a mărturisit Părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru Radio Trinitas, Părintele Ghervasie este considerat al doilea ctitor al așezământului monahal, după Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin:
   „Protosinghelul Ghervasie Gheorghe a fost un monah cu foarte multe daruri. Cel mai important dintre toate mi se pare dăruirea și jertfelnicia pentru Casa lui Dumnezeu. Atunci când a ajuns egumen la Schitul Pocrov, care se afla în ruină după ce trecuse prin perioada regimului comunist, fără călugări, odată cu plecarea lor din mănăstire în urma decretului 410 din anul 1959, Protosinghelul Ghervasie Gheorghe a înjghebat o mică obște la Pocrov și a refăcut integral ctitoria Sfântului Ierarh Pahomie: chiliile au fost refăcute, s-a construit o gospodărie anexă, s-au refăcut gardurile. Astfel, tot ceea ce ține de vechiul schit al Mănăstirii Neamț, care a fost numit atât de frumos de către Sadoveanu, Poiana Raiului, unul dintre cele mai frumoase locuri, a devenit o frumusețe și datorită strădaniei Protosinghelului Ghervasie Gheorghe”.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...