LONews / Alter News

Alungat de detinuti, vandalul din Catedrala s-a pocait

22-03-2013 08:05:08
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Un tribunal din Moscova l-a condamnat, in aceste zile, pe cel care vandalizat doua icoane ale Maicii Domnului din cea mai mare catedrala ortodoxa a Rusiei, la un an cu suspendare, dar acesta a fost eliberat deja dupa perioada savarasita in arest preventiv, conform Ria Novosti.

   Instanța din Sankt Petersburg il gasise, pe Iuri Piotrovschi, vinovat de "vandalism si instigare la ură religioasă", dupa ce a stropit cu cerneala două icoane aflate in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, în luna septembrie (vezi ARHIVA).

   Piotrovschi, in varsta de 62 de ani, este cunoscut pentru antecedente rezultate in urma unei boli psihice. El a petrecut deja șase luni de detentie preventiva.

   Instanța i-a interzis, totodata, lui Piotrovschi, sa mai viziteze lacasurile religioase creștine, timp de un an. Procurorii l-au acuzat pe Piotrovschi pentru pretentia "de ideolog, care caută să dovedească falsitatea învățăturilor religioase" despre icoane.

   Piotrovschi si-a recunoscut vinovatia, privind acuzațiile care i s-au adus, și a declarat ca a trimis deja o scrisoare de pocainta, Patriarhului Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse.

   Piotrovschi a mai povestit ca, prin colegii sai detinuti, cunoscuti in perioada arestului preventiv, a reusit sa ajunga la concluzia ca pornise pe o cale gresita.
   "Am schimbat 14 celule și am fost alungat de mulți dintre acestia", a declarat el. "Acest lucru m-a ajutat să-mi reconsider fapta. Imi cer iertare in fata tuturor credincioșilor".

   Piotrovschi fusese internat, initial, intr-un spital de boli mintale, dar expertii au decis că era apt pentru a fi judecat.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...