LONews / Alter News

Papa si Marea Moschee a Romei: drumul catre pace

19-03-2013 06:36:43
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Musulmanii și creștinii ar trebui să meargă împreună pe drumul pacii, simplitatii și umilinței, sustine Centrul Cultural Islamic din Italia, intr-o scrisoare trimisă noului Papă ales, Francisc.

   În scrisoare, secretarul general al Centrului Cultural al Marii Moschei din Roma, Abdellah Redouane, a declarat ca aceasta cale a fost deschisa ''încă din timpul pontificatului Papei Paul al VI-lea, consolidata și confirmata in momentele cele mai critice'' .

   Acesta este spiritul,'' neschimbat și de încredere, cu care Centrul Cultural Islamic al Italiei salută alegerea Papei Francisc și va continua să lucreze în cadrul dialogului inter-religios și inter-cultural”, mai arata scrisoarea.

   Alegerea numelui Pontifului, a continuat Redouane, "este o alegere de bun augur și purtam in inimile noastre numele Francisc, foarte drag noua".

   Secretarul general a mai citat un pasaj din prima predică a pontifului și a subliniat importanța a două cuvinte folosite de către Papa Francisc, "mersul și construirea": "Mergand pe calea lui Dumnezeu, construind un viitor pentru omenire, în această viață, înainte de viața veșnică''. Astfel de cuvinte, a scris Redouane, care va fi prezent astazi la ceremonia de inaugurare papală, "ne sunt comune și ne apropie''.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...