LONews / Alter News

Papa Francisc, sau Papa Francisc I? Al 225-lea, 226-lea sau 227-lea Papa?

15-03-2013 05:30:35
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

După ce Cardinalul Jean-Louis Tauran a anunțat miercuri că Biserica Catolica are un nou Papa, numit Francisc, lumea a inceput sa se intrebe daca este corecta numirea sa ca „Papa Francisc I”.

Vaticanul a clarificat, insa, faptul că numele său este doar Francisc și ca nu este necesar să se facă referire la numărul I, odata ce nu a mai existat un alt Papa cu acelasi nume. Prin urmare, adaugarea unui numar la nume va avea sens doar incepand de la un al doilea Francisc, care va purta numele Francisc al II-lea, a mai explicat Vaticanul

Și mai multă confuzie înconjoară locul pe care il ocupa Francisc ca „succesor al Sfantului Petru”. Este al 266-lea, 265-lea sau 267-lea Papa?

Toată lumea știe că Sfantul Linus (care a domnit in perioada anilor 67 – 76 dupa Hristos) a fost primul succesor al Sfantului Petru.

În urma acestei logici, Francisc este cel de-al 226-lea Papa, adica al 265-lea succesor al Sfantului Petru.

Cu toate acestea, ca James Hitchcock, autorul "Istoriei Bisericii Catolice," a precizat pentru publicatia Zenit, ca "Ștefan al II-lea, din secolul al optulea dupa Hristos, a murit înainte ca el sa fi fost instalat ca Papa. Unele liste il numara, iar altele nu.”.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...