LONews / Alter News

Noul Papa este argentinian: Francisc I, 76 de ani, iezuit - conservator moderat

13-03-2013 07:11:08
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Cel de-al 266-lea Pontif al Romei are varsta de 76 de ani si este Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio.
    El a fost ales la sfarsitul celei de-a doua zile de vot.

    În istoria Bisericii Catolice, este primul Papa din America și primul din afara Europei.
   Anuntul a putut fi vazut in direct in playerul special amplasat in paginile Lacasuri Ortodoxe, care a preluat – inainte cu o ora de anuntarea rezultatului Conclavului – transmisiunea live oferita de Radio Vatican, apreciind ca votul din aceasta zi va fi unul pozitiv, dupa mai multe ocazii in care fumul negru isi facuse deja aparitia pe cosul Capelei Sixtine. Astfel, le-am oferit vizitatorilor si abonatilor Lacasuri Ortodoxe sansa de a fi printre primii care au aflat cine este noul Papa ales al Bisericii Catolice.

   Alegerea a fost considerat o mare supriza, intrucat majoritatea celor prezenti in Piata Sfantului Petru se asteptau ca noul Papa sa fie Cardinalul Bertone sau Cardinalul Scola – Arhiepiscop de Milano.

   Noul Papa este un om foarte educat, specializat în chimie și hirotonit preot in anul 1969. El a devenit cardinal în februarie 2001.

   Acesta si-a ales numele de Francisc I, fiind primul nume laic, de acest fel, ales in istoria pontificatului. Numele de Francisc nu a fost întotdeauna bine primit de către Biserica Romano-Catolică, fiind mai intotdeauna ales de monarhi. Noul Papa ales este insa un iezuit.

   Jorje Mario Bergoglio este cunoscut ca teolog calificat și conservator moderat, care s-a opus puternic avorturilor si eutanasiei, fiind un adversar ferm al căsătoriei între homosexuali.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...