LONews / Alter News

Intronizarea IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei

11-03-2013 03:42:32
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei l-a întronizat, duminică, 10 martie 2013, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian în demnitatea de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei.

După oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală din Buzău, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat ceremonia de întronizare a noului Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian.

Mai întâi a fost citită Gramata mitropolitană de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit Înaltpreasfinţitului Ciprian însemnele rangului arhiepiscopal: crucea şi engolpionul, camilafca şi mantia arhierească, i-a înmânat cârja arhipăstorească, apoi l-a condus pe noul arhiepiscop în tronul arhieresc.

Întâistătătorul Bisericii noastre l-a felicitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, urându-i ani îndelungați de arhipăstorire și putere de muncă.

Apoi, Patriarhul României i-a dăruit Înaltpreasfinţitului Ciprian o Sfântă Evanghelie realizată la Atelierele Patriarhiei Române.

În continuare, au fost citite mesaje de felicitare din partea Domnului Traian Băsescu, Preşedintele României, de către Dl. Cristian Diaconescu, Consilier prezidenţial, din partea Guvernului României de către Secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi, iar Părintele Costică Panaite, Consilier cultural-învăţământ, i-a urat bun venit Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ciprian în numele clerului şi credincioşilor din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt cu ocazia instalării în demnitatea de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.
Noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei a arătat care vor fi principalele priorități în noua sa misiune, printre care se numara: consolidarea relatiei arhiereu-preot, intensificarea vietii duhovnicesti in manastiri, imbunatatirea invatamantului teologic in seminarii.

Noul ierarh al locului a fost prezentat mulțimii, după ceremonia de întronizare, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian s-a petrecut chiar în ziua de pomenire a Sfântului Ciprian din Corint, pe care ierarhul îl va cinsti de acum înainte ca ocrotitor, dupa cum informeaza Centrul de presa al Patriarhei Romane.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...