LONews / Alter News

Legea mariajului gay in Cipru. Biserica reactioneaza rapid

08-03-2013 02:23:56
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   În cadrul ultimei sesiuni a Sfântul Sinod al Bisericii din Cipru, care a avut loc in ziua de 6 martie 2013, a fost adoptată o pozitie a Bisericii tarii vizavi de proiectul de lege privind mariajul gay, pe care o redam in cele ce urmeaza.

   "Sfântul Sinod a fost informat de mass-media despre un proiect de lege care a fost elaborat pentru reglementarea coabitarii cuplurilor de sexe diferite si, de asemenea, identice. Deși credem că vom fi invitati de către Parlament să prezentam opiniile noastre în timpul dezbaterii pe marginea proiectului de lege, dorim să ii informam pe credincioșii nostri despre poziția Bisericii vizavi de acest subiect:

   1. Pentru Biserica, este imposibil să se admită coabitarea a două persoane in afara Tainei Cununiei. Unirea dintre bărbat și femeie are sensul perfecțiunii spirituale a soților si, din acest motiv, relația acestora se referă, prin Sfanta Taina a Cununiei, la legatura dintre Hristos și Biserică.

   2. Doctrina creștină nu poate justifica homosexualitatea sau să accepte coabitarea homosexualilor. Scriptura menționează ca sexele, "bărbatul și femeia", au fost create de Dumnezeu. Iar Biserica ii consiliaza pe cei care sunt dependenti de viciul homosexualitatii sa lupte pentru a se elibera, in același mod în care luptăm cu totii împotriva altor patimi.

   3. Chiar dacă se acceptă aspectele sociale pentru care proiectul de lege încearcă să legifereze situatia persoanelor care nu aparțin Bisericii, intentia de a legifera coabitarea persoanelor de acelasi sex ramane o perversiune totala. Noi suntem de părere că legile ar trebui să vizeze nu doar reglementarea sociala, sau satisfacerea dorințelor oamenilor, ci mai ales educația. Legile nu pot devia de la regulile de drept.

   4. O legislatie straina de obiceiurile poporului nostru nu ar trebui să ii influențeze pe credincioși. Cu toate acestea, chiar si in randul persoanelor care nu au problema supraviețuirii naționale, astfel de legi atenueaza sensibilitatea morală a oamenilor și contribuie la dizolvarea societății. Introducerea unor astfel de situații va fi și mai distructivă pentru poporul nostru, care luptă pentru supraviețuire națională, si, totodata pentru sensul fizic al pamantului stramosesc. Vom fi condusi spre dizolvarea familiei, care este celula societății, și spre coruperea de moravuri".

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...