LONews / Alter News

Hindusii il felicita pe noul Patriarh etiopian - dialog interreligios

04-03-2013 07:29:03
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Felicitându-l pe Sanctitatea Sa Abune Mathias, in varsta de 71 de ani, pentru alegerea ca Patriarh etiopian al Bisericii Ortodoxe Tewahedo, cu sediul în Addis Abeba, hindușii speră că acesta va promova dialogul interreligios în lume.

   Mathias, care a slujit ca Arhiepiscop al Bisericii din Ierusalim, va fi de acum cel mai mare lider al Bisericilor Ortodoxe Orientale și al Etiopiei, conducand aproximativ 45 de milioane de creștini ortodocși.

   Distinsul hindus Rajan Zed, într-o declarație facuta în Nevada (Statele Unite ale Americii), ieri, i-a cerut noului Patriarh Mathias, in calitate de pionier al dialogului interconfesional, sa lucreze împreună cu religiile lumii si cu diversele confesiuni, pe marginea aspectelor cu care se confruntă umanitatea, intr-un dialog interreligios serios și onest. Acest dialog ar putea ajuta, de asemenea, la depasirea prejudecăților si confruntarilor mostenite de la generațiile anterioare.

   Zed, care este presedinte al Societatii Universale a Hinduismului, a mai subliniat ca "religia este o componentă complexă a vieții umane. Dialogul ne ajută să vedem interconexiunile și interdependențele între religii și chiar similitudinile între doctrine".

   Religiile ar trebui, in cele din urma, sa lucreze impreuna în problemele comune, cum ar fi cele religioase, instaurarea păcii și menținerea păcii, dezvoltarea socială și economică, libertatea și drepturile omului, a mai subliniat Zed.

   Hinduismul, cea de-a treia religie ca marime si vechime din lume, numara aproximativ un miliard de adepți, iar moksh (eliberarea) repezinta scopul său final.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...