LONews / Alter News

Biserica Maronita si Biserica Rusiei - intalnire intre Patriarhi

02-03-2013 12:56:00
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

In ziua de 27 februarie 2013, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Mar Bechara Boutros, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient.
Intalnirea a avut loc la Reședința Patriarhală din Manastirea Sfantul Daniel.

La reuniune au mai participat, de asemenea, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, și egumenul Filaret Bulekov, vicepresedintele Departamentului.

Cu ocazia primirii oaspetilor, Patriarhul Kirill a declarat:
"Suntem bucuroși să vă uram bun venit in Biserica Ortodoxă Rusă și in Rusia. Am pastrat in suflet amintirile recepției organizate in numele meu, in Liban. Această reuniune remarcabila ne-a permis să discutam cu fratii nostri Patriarhi Catolici, care locuiesc in Liban, diverse aspecte ale prezenței creștine în Orientul Mijlociu”.

După ce a remarcat că vizita Patriarhului maronit a coincis cu ziua comemorării Sf. Maron, Pustnicul Siriei, Patriarhul Kirill a spus: "Istoria Bisericii este legată strâns de viața acestui sfânt, care este venerat în Biserică Maronita si in Biserica Rusă, de asemenea. Ați vizitat deja Biserica Sf. Maron din Moscova și vi s-a prezentat această parohie, cu sfintele moaște ale Sf. Maron, aduse din Dieceza Catolică, din orașul italian Foligno".

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill a mai subliniat ca Biserica Maronita „joaca un rol deosebit, reprezentând tradiția antiohiană teologică și tradiția evlaviei antiohiene în cadrul Bisericii Catolice. Ea ne permite să facem schimb de opinii privind problemele teologice, inclusiv cele legate de aspectele dialogului ortodoxo-catolic".

Delegația Bisericii Maronite a participat la slujba oficiata de Arhiepiscopul Arsenie din Istria, în ziua comemorării Sf. Maron. Patriarhul maronit a remarcat importanța consolidării bunelor relații dintre Biserica Siriacă Maronita a Antiohiei și Biserica Ortodoxă Rusă.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...