LONews / Alter News

Cerc pastoral Ocnele Mari - februarie 2013

01-03-2013 05:26:44
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Întrucât anul 2013 este anul omagial al Sfinților împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, în cadrul cercurilor pastorale se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine. Astfel, in data de 26 februarie 2013, în Protopopiatul Rm. Vâlcea, la Parohia Adormirea Maicii Domnului din localitatea Ocnele Mari s-a desfăşurat întâlnirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar „Ocnele Mari” .

Tema întâlnirii intitulată „Sfinții împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii creștine – Politica religioasă în Imperiul Roman de Răsărit între anii 313-325” a fost prezentată de Pr. Diță Iulian de la Parohia Adormirea Maicii Domnului. Tema cercului pastoral a fost precedată de săvârșirea unei slujbe de Te-Deum, ca mulțumire pentru toate facerile de bine.

La această întâlnire au luat parte preoţi din parohiile: Căzănești, Râureni, Trăistari, Troianu, Sf. Ioan Gură de Aur și Buda.

La finalul întâlnirii, Pr. Gherghinoiu Alin, Protopop de Râmnicu Vâlcea, a subliniat contribuția vastă în istoria Bisericii creștine a Sfinților împărați Constantin și Elena pe care posteritatea le-a atribuit numirea de „întocmai cu Apostolii”, oferindu-le un loc binemeritat în panteonul creștin, cinstindu-i sub diferite forme.

Totodată au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și adminstrativ gospodăresc din fiecare parohie.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...