LONews / Alter News

Primele femei din Shura, facute ‘prostituate’ de un cleric saudit

27-02-2013 01:59:04
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   O serie de insulte, din categoria "prostituate" – "scursurile societății", a fost emisa de un cleric saudit, la adresa celor 30 de femei care au fost autorizate în ultima săptămână ca primi membri de sex feminin ai Shura – organ consultativ al Arabiei, conform unui raport Al Arabiya.
   Insultele au fost condamnate de mulți oameni, inclusiv de liderii religioși, in ultimele ore.

   In ziua de 19 februarie, 30 de femei au fost oficial numite, de către Regele Abdullah, în cadrul unei ceremonii organizate la palatul regal din Riyadh.

   Debutul acestor femei, în calitate de membri Shura, este fără precedent în istoria regatului ultra-conservator, unde apropierea intre bărbați și femei, în locurile publice, este interzisa.
   Cu toate acestea, noii membri trebuie să respecte limitările impuse de Sharia (legea islamica), femeile fiind obligate să poarte vălul islamic și sa respecte interdictia de a avea contacte cu ceilalti membri, de sex masculin.
   Consiliul Shura este un fel de Parlament, fără putere legislativă, al cărui rol este limitat la a propune o legislație, care sa fie aprobata doar de catre cel ce are acest drept: monarhul.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...