LONews / Alter News

Ce faceau Zeii Greci intr-o sinagogă antică?

26-02-2013 05:03:38
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Steven Fine, Jodi Magness si Hershel Shanks, în New York, pe 3 martie 2013
   Ce ne spune arheologia despre sinagogile din vechiul Israel?

   In data de 3 martie 2013, oameni de știință cunoscuti, ca Jodi Magness și Steven Fine, se vor afla in New York City, la „92nd Street Y”, pentru a prezenta sinagogile antice, de la legendarul Capernaum la descoperiri recente in Huqoq.

   Explorarea primelor sinagogi ale Israelului, din Masada, Herodium și Gamla si studierea sinagogilor din Ierusalim, dinainte de distrugerea romană a Templului, a Inscriptiei Teodotus, cercetarea mozaicului nou-descoperit al lui Samson, dintr-o sinagogă din Galileea, împreună cu studierea altor reprezentări surprinzătoare din sinagoga Zeului Grec Helios din Israelul antic, fac obiectul acestei intalniri.
   Totul devine, deci, o oportunitate unica de a explora istoria și arta sinagogilor antice, cu savanții care le cunosc cel mai bine.

   „92 Street Y” este un centru de clasă mondială, non-profit și cultural, care conectează oamenii din lumea educației, a artelor, a sănătatii și a vietii evreiesti.

   Intalnirea are loc duminica, 3 martie 2013, la ora locala 20:15: Buttenwieser Hall / Lexington Avenue at 92nd St , New York, SUA. Costul biletului de intrare este de 29$.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...